Η αρετή της επιμονής

Η αρετή της επιμονής

Η Αλεξάνδρα Τζάτσου από την Κοζάνη, εισήχθη δεύτερη στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, εκπληρώνοντας ένα παιδικό της όνειρο. Όχι με την πρώτη προσπάθεια, που συνέβη στη ηλικία των 18, αλλά είκοσι χρόνια, στα 38. Μια υπέροχη ιστορία πείσματος που αποδεικνύει ότι η ζωή προσφέρει στους ξεχωριστούς ανθρώπους δεύτερη ευκαιρία.

Alexandra_Tzatsou
tzzzz
Πώς προέκυψε το να δώσετε πάλι Πανελλήνιες στα 38 σας χρόνια; Ήταν θέμα συγκυριών, λογικής απόφασης ή εσωτερικής φωνής;

Η απόφασή μου να ξαναδώσω πανελλαδικές στα 38 μου προέκυψε από τον συνδυασμό όλων των παραπάνω. Η εσωτερική φωνή υπήρχε πάντοτε μέσα στα χρόνια και σε συνδυασμό με τις συγκυρίες η σκέψη έγινε τελικά πράξη.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε για να τα καταφέρετε;

Η βασική δυσκολία ήταν ο παράγοντας χρόνος (που δεν υπάρχει), δεδομένου ότι παράλληλα με την καθημερινή παρακολούθηση του σχολείου και τον χρόνο που έπρεπε να επενδύσω για το διάβασμα είχα και την εργασία μου.΄

Πόσο μοναχικός είναι κάθε στόχος που επιτυγχάνεται πέρα από τα προγνωστικά και τα αναμενόμενα;

Ο στόχος είναι μοναχικός, γιατί όση στήριξη κι αν υπάρχει είτε πρακτική είτε συναισθηματική κατ’ ουσία η προσπάθεια και το ρίσκο είναι καθαρά προσωπικές υποθέσεις.

Τι θεωρείτε ότι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ξεχωριστό;

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωρίζει για το ήθος, τον χαρακτήρα του και τις επιλογές του. Στοιχεία όπως το πείσμα και η επιμονή θεωρώ ότι αποτελούν την υπογραφή της μοναδικότητάς τους.

Ποιος είναι ο πιο μεγάλος στόχος σας για το μέλλον;

Να διατηρήσω την ακεραιότητα του χαρακτήρα μου και φυσικά στόχος μου είναι να ολοκληρώσω και τις σπουδές μου στην Ιατρική με επιτυχία.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ξεχωρίσει στον τομέα του, να δημιουργήσει και να τα καταφέρει;

Κλείσιμο
Η συμβουλή μου είναι να είναι προσηλωμένος στον στόχο του. Όλα μπορούν να γίνουν πράξη, εάν κάποιος έχει το θάρρος και την υπομονή να το παλέψει. Δεν θεωρώ τίποτα ακατόρθωτο, αρκεί να το πιστέψεις και να το βάλεις μπρος. Η πίστη στον εαυτό μας και στις δυνατότητές μας είναι η μεγαλύτερη πηγή δύναμης στον άνθρωπο.

Θέατρο ή κινηματογράφος; Διάβασμα ή σειρές στον υπολογιστή; Τι από όλα αυτά προτιμάτε και γιατί;

Όπως αντιλαμβάνεστε, όντας εργαζόμενη φοιτήτρια, ο ελεύθερος χρόνος που διαθέτω είναι ελάχιστος. Επιθυμώ λοιπόν να τον διαθέτω στους φίλους και στις φίλες μου, επιδιώκοντας επαφές μαζί τους.

Ποια η σχέση σας με τη μεσογειακή διατροφή;

Η σχέση μου με τη Μεσογειακή διατροφή είναι πολύ καλή. Είναι στοιχείο των διατροφικών μου συνηθειών, με ιδιαίτερη προτίμηση στις σαλάτες.

Τι θέση έχουν τα ζυμαρικά στη διατροφή και στο τραπέζι σας; Για παράδειγμα πόσα τέτοια γεύματα καταναλώνετε την εβδομάδα;

Λατρεύω τα ζυμαρικά, είναι μια νόστιμη πρόταση με πολλές παραλλαγές και είμαι σίγουρη ότι τώρα που ο χρόνος μου θα είναι περιορισμένος θα είναι μια γρήγορη, πρακτική και γευστική λύση. Θα μπορούσα να καταναλώνω 3-4 γεύματα ζυμαρικών την εβδομάδα.

Και η αγαπημένη σας μακαρονάδα;

Είναι η καρμπονάρα, που τη λατρεύω και νομίζω ότι τη φτιάχνω τέλεια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα