Η ομορφιά της δημιουργίας

sapounia

Εγκατέλειψε πριν λίγα χρόνια την Αθήνα για να ζήσει στην Τήνο και να δημιουργήσει το δικό της brand χειροποίητων σαπουνιών. Τώρα, όλοι μιλούν για το Ένα κάρο, τη σειρά από σαπούνια και προϊόντα για το σώμα που δημιουργείται από ξεχωριστούς ανθρώπους με πάθος.

Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τα σαπούνια και να φύγετε από την Αθήνα; Ήταν θέμα συγκυριών, λογικής απόφασης ή εσωτερικής φωνής;

Η επιθυμία να ζήσω εκτός Αθηνών υπήρχε μέσα μου χρόνια πριν γίνει πράξη. Ταυτόχρονα με τα πρώτα χρόνια της κρίσης προέκυψε μια ευκαιρία εργασίας στην Τήνο. Έτσι, σχετικά αυθόρμητα, αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να το τολμήσουμε, χωρίς χρονοδιάγραμμα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μπορώ να πω πια ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε για να τα καταφέρετε;

Η βασικότερη ήταν η ζωή χωρίς τους δικούς μου ανθρώπους και το οικείο περιβάλλον στο οποίο μέχρι τότε είχα μεγαλώσει. Πάντως καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κύκλο με πολύ αγαπημένους ανθρώπους και εδώ, στο νησί. Άλλωστε η απόσταση με το καράβι ως την Αθήνα δεν είναι απαγορευτική.

sap02


Πόσο μοναχικός είναι κάθε στόχος που επιτυγχάνεται πέρα από τα προγνωστικά και τα αναμενόμενα;

Δεν έχω πετύχει τίποτα σαν μονάδα. Και στη ζωή αλλά και στα επαγγελματικά μου βήματα είχα πάντοτε ανθρώπους στους οποίους μπορούσα να βασιστώ αν προέκυπτε η ανάγκη. Επιλέγω συνεργάτες που μιλάμε την ίδια γλώσσα και η σχέση μας καταλήγει να γίνεται προσωπική.

Τι θεωρείτε ότι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ξεχωριστό;

Η προσωπικότητα του, ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα και ο τρόπος που πράττει. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, που προσπαθούν. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που συμπάσχουν και με κάθε ευκαιρία βοηθούν και θαυμάζω τους ανθρώπους που ό,τι και να συμβεί δεν πιάνουν πάτο.

Ποιος είναι ο πιο μεγάλος στόχος σας για το μέλλον;

Στην προσωπική μου ζωή, μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά ο πιο μεγάλος στόχος μου είναι να μεγαλώσω το γιο μου με τον καλύτερο δυνατό για εκείνον τρόπο. Στην επαγγελματική, ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι να μεγαλώσει η επιχείρηση με μικρά και σταθερά βήματα, χωρίς βιασύνη.Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ξεχωρίσει στον τομέα του, να δημιουργήσει και να τα καταφέρει;

Να είναι ευγενικός με τους συνεργάτες του και να ακούει τι έχουν να πουν οι πελάτες του.

Θέατρο ή κινηματογράφος; Διάβασμα ή σειρές στον υπολογιστή; Τι από όλα αυτά προτιμάτε και γιατί;

Το θέατρο ήταν πάντοτε ψηλότερα στις προτιμήσεις μου από τον κινηματογράφο, μου αρέσει ιδιαίτερα. Το διάβασμα μακράν. Δεν έχει τύχει να δω πολλές σειρές, μόνο κάνα δυο που έχουν προτείνει φίλοι που ασχολούνται με αυτές. Ήταν πάντως εξαιρετικές.

Ποια η σχέση σας με τη μεσογειακή διατροφή; Είναι στοιχείο της ταυτότητάς σας; Τι αγαπάτε ιδιαίτερα σε αυτή;

Η μεσογειακή διατροφή είναι κάτι που βγαίνει φυσικά στις γευστικές μου προτιμήσεις. Επομένως θα έλεγα πως είναι στοιχείο της ταυτότητάς μου. Μου αρέσουν πολύ τα φρέσκα λαχανικά και τα λαδερά. Αυτό είναι το κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που αγαπώ περισσότερο σε αυτή.

Τι θέση έχουν τα ζυμαρικά στη διατροφή και στο τραπέζι σας; Για παράδειγμα πόσα τέτοια γεύματα καταναλώνετε την εβδομάδα;

Μας αρέσουν πολύ! Νομίζω δύο με τρία γεύματα την εβδομάδα περιλαμβάνουν ζυμαρικά.

Ποιο πιάτο ζυμαρικών (είδος ζυμαρικών ή σάλτσα π.χ.) είναι το αγαπημένο σας και γιατί;

Μου αρέσουν πολύ οι πένες με τομάτα, βασιλικό και φρέσκια μοτσαρέλα.


sap05
sap04

sap07
sap06

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία