Η ξεχωριστή ομορφιά της δημιουργίας

Η ξεχωριστή ομορφιά της δημιουργίας

Η Γεωργία Ζήλου εγκατέλειψε πριν λίγα χρόνια την Αθήνα για να ζήσει στην Τήνο και να δημιουργήσει το δικό της brand χειροποίητων σαπουνιών. Τώρα, όλοι μιλούν για το Ένα κάρο, τη σειρά από σαπούνια και προϊόντα για το σώμα που δημιουργείται από ξεχωριστούς ανθρώπους με πάθος.

sapounia
Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τα σαπούνια και να φύγετε από την Αθήνα; Ήταν θέμα συγκυριών, λογικής απόφασης ή εσωτερικής φωνής;

Η επιθυμία να ζήσω εκτός Αθηνών υπήρχε μέσα μου χρόνια πριν γίνει πράξη. Ταυτόχρονα με τα πρώτα χρόνια της κρίσης προέκυψε μια ευκαιρία εργασίας στην Τήνο. Έτσι, σχετικά αυθόρμητα, αποφασίσαμε με τον σύντροφό μου να το τολμήσουμε, χωρίς χρονοδιάγραμμα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και μπορώ να πω πια ότι ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίσατε για να τα καταφέρετε;

Η βασικότερη ήταν η ζωή χωρίς τους δικούς μου ανθρώπους και το οικείο περιβάλλον στο οποίο μέχρι τότε είχα μεγαλώσει. Πάντως καταφέραμε να φτιάξουμε ένα κύκλο με πολύ ξεχωριστούς και αγαπημένους ανθρώπους και εδώ, στο νησί. Άλλωστε η απόσταση με το καράβι ως την Αθήνα δεν είναι απαγορευτική.

sap02


Πόσο μοναχικός είναι κάθε στόχος που επιτυγχάνεται πέρα από τα προγνωστικά και τα αναμενόμενα;

Δεν έχω πετύχει τίποτα σαν μονάδα. Και στη ζωή αλλά και στα επαγγελματικά μου βήματα είχα πάντοτε ανθρώπους στους οποίους μπορούσα να βασιστώ αν προέκυπτε η ανάγκη. Επιλέγω συνεργάτες που μιλάμε την ίδια γλώσσα και η σχέση μας καταλήγει να γίνεται προσωπική.

Τι θεωρείτε ότι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ξεχωριστό;

Κλείσιμο
Η προσωπικότητα του, ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα και ο τρόπος που πράττει. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω, που προσπαθούν. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που συμπάσχουν και με κάθε ευκαιρία βοηθούν και θαυμάζω τους ανθρώπους που ό,τι και να συμβεί δεν πιάνουν πάτο.

Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που θέλει να ξεχωρίσει στον τομέα του, να δημιουργήσει και να τα καταφέρει;

Να είναι ευγενικός με τους συνεργάτες του και να ακούει τι έχουν να πουν οι πελάτες του.

Ποιος είναι ο πιο μεγάλος στόχος σας για το μέλλον;

Στην προσωπική μου ζωή, μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά ο πιο μεγάλος στόχος μου είναι να μεγαλώσω το γιο μου με τον καλύτερο δυνατό για εκείνον τρόπο. Στην επαγγελματική, ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι να μεγαλώσει η επιχείρηση με μικρά και σταθερά βήματα, χωρίς βιασύνη.

Πόσο σημαντική είναι η διατροφή στο μεγάλωμα ενός παιδιού και τι ρόλο παίζει στο να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές απαιτήσεις;

Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς τους ενήλικες. Είναι το «καύσιμο» που δίνουμε στον οργανισμό μας για να ανταπεξέλθει στην καθημερινότητα αλλά μας δίνει και τη δύναμη να είμαστε υγιείς και να δημιουργούμε ξεχωριστά πράγματα.

Η Τήνος φημίζεται για τον ποιοτικό γαστρονομικό της προσανατολισμό. Τι αγαπάτε περισσότερο στην κουζίνα της; 

Η μεσογειακή διατροφή είναι κάτι που βγαίνει φυσικά στις γευστικές μου προτιμήσεις. Επομένως θα έλεγα πως είναι στοιχείο της ταυτότητάς μου. Μου αρέσουν πολύ τα φρέσκα λαχανικά και τα λαδερά. Αυτό είναι το κομμάτι της μεσογειακής διατροφής που αγαπώ περισσότερο σε αυτή.

Τι θέση έχουν τα ζυμαρικά στη διατροφή και στο τραπέζι σας; 

Μας αρέσουν πολύ! Νομίζω δύο με τρία γεύματα την εβδομάδα περιλαμβάνουν ζυμαρικά.

Ποιο είδος ζυμαρικών είναι το αγαπημένο σας;

Μου αρέσουν πολύ οι πένες με τομάτα, βασιλικό και φρέσκια μοτσαρέλα.


sap05
sap04

sap07
sap06












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ