Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας του σε ένα ξεχωριστό Masterclass

Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας του σε ένα ξεχωριστό Masterclass

Ένα μοναδικό Μasterclass για ψάρια και θαλασσινά με τον Λευτέρη Λαζάρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βαρούλκο. Ο σεφ άνοιξε την κουζίνα του και μοιράστηκε τη γνώση του για τα ψάρια και τη θαλασσινή κουζίνα και έδωσε μαγειρικά tips για αγαπημένα του πιάτα.

lazarou_master_class_arthro
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου μύρισε ιώδιο από τα φρεσκοαλιευμένα ψάρια και θαλασσινά. Με θέα από ψηλά στη γραφική μαρίνα του Μικρολίμανου, ο σεφ μπροστά από πληθώρα ψαριών και θαλασσινών, όπως συναγρίδες, σφυρίδες, στήρες, χριστόψαρα, τσιπούρες, μπαρμπούνια, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρια και σουπιές, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά τού κάθε είδους προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές  για τους τρόπους μαγειρέματος, το φιλετάρισμα και τη συντήρηση των ψαριών, τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα φρέσκα ψάρια, καθώς και πώς μπορεί κανείς να διακρίνει τις διάφορες από παρόμοια είδη.
lazarou_master_class_mesa
lazarou_master_class_mesa2
lazarou_master_class_mesa3

Στο live cooking class ο σεφ ακολούθησε την έμπνευση της στιγμής ετοιμάζοντας συκώτι χριστόψαρου, από τα πιο αγαπημένα του ψάρια, αλλά και κλασικές συνταγές που συντροφεύουν χρόνια το Βαρούλκο όπως το φημισμένο καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας. Ο σεφ μοιράστηκε τη συνταγή και μίλησε για τις μνήμες από την κουζίνα του πατέρα του που έδωσαν την έμπνευση για αυτό το πιάτο.

Μετά την ολοκλήρωση του Masterclass ακολούθησε γεύμα για τους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μενού του Βαρούλκου απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή την απαράμιλλη θέα στο Μικρολίμανο.
lazarou_master_class_mesa4
lazarou_master_class_mesa5
lazarou_master_class_mesa6
lazarou_master_class_mesa7

Οι προτάσεις περιελάμβαναν Γαρίδες Κοιλάδος μαριναρισμένες με calamansi, κρέμα αβοκάντο και τσίλι μαγιονέζα, φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι Χίου και κιμά γαρίδας, ψητό καλαμάρι με σταρότο και καπνιστό ζωμό και ροφομακαρονάδα.

Ο επίλογος γράφτηκε με ένα από τα καινούργια επιδόρπια του  pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, τη βελούδινη κρέμα χαλβά με γλάσο σοκολάτας αρωματισμένο με ροδόνερο, πουρέ από χουρμάδες και sorbet παστέλι.
Κλείσιμο
lazarou_master_class_mesa8
lazarou_master_class_mesa9
lazarou_master_class_mesa10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης