Ο Λευτέρης Λαζάρου αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας του σε ένα ξεχωριστό Masterclass

lazarou_master_class_arthro

Ένα μοναδικό Μasterclass για ψάρια και θαλασσινά με τον Λευτέρη Λαζάρου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Βαρούλκο. Ο σεφ άνοιξε την κουζίνα του και μοιράστηκε τη γνώση του για τα ψάρια και τη θαλασσινή κουζίνα και έδωσε μαγειρικά tips για αγαπημένα του πιάτα.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου μύρισε ιώδιο από τα φρεσκοαλιευμένα ψάρια και θαλασσινά. Με θέα από ψηλά στη γραφική μαρίνα του Μικρολίμανου, ο σεφ μπροστά από πληθώρα ψαριών και θαλασσινών, όπως συναγρίδες, σφυρίδες, στήρες, χριστόψαρα, τσιπούρες, μπαρμπούνια, καραβίδες, γαρίδες, καλαμάρια και σουπιές, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά τού κάθε είδους προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές  για τους τρόπους μαγειρέματος, το φιλετάρισμα και τη συντήρηση των ψαριών, τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα φρέσκα ψάρια, καθώς και πώς μπορεί κανείς να διακρίνει τις διάφορες από παρόμοια είδη.
lazarou_master_class_mesa
lazarou_master_class_mesa2
lazarou_master_class_mesa3

Στο live cooking class ο σεφ ακολούθησε την έμπνευση της στιγμής ετοιμάζοντας συκώτι χριστόψαρου, από τα πιο αγαπημένα του ψάρια, αλλά και κλασικές συνταγές που συντροφεύουν χρόνια το Βαρούλκο όπως το φημισμένο καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας. Ο σεφ μοιράστηκε τη συνταγή και μίλησε για τις μνήμες από την κουζίνα του πατέρα του που έδωσαν την έμπνευση για αυτό το πιάτο.

Μετά την ολοκλήρωση του Masterclass ακολούθησε γεύμα για τους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν το μενού του Βαρούλκου απολαμβάνοντας την ίδια στιγμή την απαράμιλλη θέα στο Μικρολίμανο.
lazarou_master_class_mesa4
lazarou_master_class_mesa5
lazarou_master_class_mesa6
lazarou_master_class_mesa7

Οι προτάσεις περιελάμβαναν Γαρίδες Κοιλάδος μαριναρισμένες με calamansi, κρέμα αβοκάντο και τσίλι μαγιονέζα, φάβα αρωματισμένη με μανταρίνι Χίου και κιμά γαρίδας, ψητό καλαμάρι με σταρότο και καπνιστό ζωμό και ροφομακαρονάδα.

Ο επίλογος γράφτηκε με ένα από τα καινούργια επιδόρπια του  pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, τη βελούδινη κρέμα χαλβά με γλάσο σοκολάτας αρωματισμένο με ροδόνερο, πουρέ από χουρμάδες και sorbet παστέλι.
lazarou_master_class_mesa8
lazarou_master_class_mesa9
lazarou_master_class_mesa10

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

_VDS1424_copy_01

Κουζίνες και κουλτούρες του κόσμου συναντήθηκαν για 14η χρονιά στο Sani Resort και ανέδειξαν έναν διαφορετικό κόσμο γεύσεων μέσα από ευρηματικές ιδέες και αστείρευτη δημιουργικότητα βραβευμένων με αστέρια Michelin σεφ 

iek_main01

Ο Όμιλος Ανδρομέδα παρουσίασε στους σπουδαστές της σχολής μαγειρικής Εtoile, τα πολυβραβευμένα, υψηλής ποιότητας ψάρια Primus και τους ενημέρωσε για τη δραστηριότητα της εταιρείας, σε μια εκπαιδευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής. 

astellas-200

Διαβάστε πώς οι εργαζόμενοι εθελοντές της φαρμακευτικής εταιρείας  αξιοποίησαν  την Ημέρα Εθελοντισμού και πέρασαν μια ημέρα παρέα με τους ηλικιωμένους  του Γηροκομείου, προκαλώντας συγκίνηση. 

Grecotel_Danilia_Village

Δύο ακόμη εκδηλώσεις που προάγουν το πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας και ειδικότερα της Κέρκυρας φιλοξενήθηκαν στο πολιτιστικό πάρκο και παραδοσιακό χωριό Δανίλια του Ομίλου Ν.Δασκαλαντωνάκη – Grecotel το πρώτο 15νθήμερο του Μαΐου.

astrolabs01

H Astrolabs, το διεθνώς αναγνωρισμένο  digital agency με έδρα τη Θεσσαλονίκη ήταν η μοναδική ελληνική εταιρία, με έδρα στη χώρα μας, από το χώρο των ψηφιακών υπηρεσιών, που παρευρέθηκε, κατόπιν προσκλησης, στο μεγαλύτερο event που διοργανώνει το Facebook για developers και digital marketers κάθε χρόνο στο San Jose της Καλιφόρνια.