Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»

Διοργάνωση εκπαιδευτικής εκδήλωσης για παιδιά «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές»

Σταθμός Δημοτικό Θέατρο - Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά

metro36674

Η Αττικό Μετρό Α.Ε., σε συνέχεια της ολοκλήρωσης του έργου της Επέκτασης της Γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά και της πρόσφατης παράδοσης σε λειτουργία και χρήση από το επιβατικό κοινό, διοργάνωσε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, την πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδήλωση, «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», για μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά «Ουρουγουάη». Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά ιδρύθηκε το 1895 και το σχολικό έτος 1993-1994 αδελφοποιήθηκε με το Σχολείο ΕΛΛΑΣ του Μοντεβιδέο Ουρουγουάης και επονομάστηκε 2ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά «Ουρουγουάη»

CMS_2704
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_7_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_1_

Οι μαθητές και μαθήτριες, συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου βρίσκεται και ο τερματικός σταθμός της Γραμμής 3 του Μετρό, στον οποίο εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την μεγαλύτερη αρχαιολογική έρευνα αστικού χαρακτήρα, που έχει πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένας σταθμός-μουσείο, με μόνιμη έκθεση αφιερωμένη στο σύστημα ύδρευσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά. 


Με κεντρικό σύνθημα «ΜΕΤΡΩ πράσινες διαδρομές», η Αττικό Μετρό Α.Ε. ανέλαβε την πρωτοβουλία υλοποίησης ενός ενημερωτικού πρωτότυπου επιμορφωτικού προγράμματος, ειδικά σχεδιασμένου για την εξοικείωση των παιδιών με τις «πράσινες» μετακινήσεις.

ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_3_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_2_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_1_1

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα περιβαλλοντικά οφέλη που αποκομίζουν οι πολίτες και επισκέπτες της πόλης, από τις οικολογικές μετακινήσεις.


Συγκεκριμένα, μέσα από ψυχαγωγικές, αθλητικές και βιωματικές δράσεις, τα παιδία ενημερώθηκαν για τους «πράσινους» τρόπους μετακινήσεων και τα περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά και για τις πηγές μόλυνσης του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να λύσουν ένα «πράσινο» Sudoku, να συμμετέχουν σε ομαδικά παιχνίδια και να φτιάξουν θεματικές κατασκευές άρρηκτα συνδεδεμένες με την περιβαλλοντική συνείδηση. 


Η Αττικό Μετρό Α.Ε. σχεδίασε και υλοποίησε το πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με την ένωση εταιρειών Choose – Stratego και την εξειδικευμένη ομάδα διεξαγωγής εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολεία «Κιβωτός Παιδικές Υποθέσεις» (www.kivotosevents.gr), για να προσφερθεί δωρεάν σε μαθητές δημοτικών σχολείων του Πειραιά.


Ο χώρος διεξαγωγής παραχωρήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_9_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_10_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_8_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_5_
ΑΤΤΙΚΟ-ΜΕΤΡΟ-Α_Ε__ΜΕΤΡΩ-πρασινες-διαδρομες-_4_
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης