Κορωνοϊός: Όλα τα νέα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε

Κορωνοϊός: Όλα τα νέα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε

Ποια είναι τελικά τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19; Ποιες ηλικίες «χτυπάει» η νόσος; Τι συμβαίνει με τα παιδιά; Μεταφέρεται ο ιός στο έμβρυο αν μολυνθεί η έγκυος; Τι συμβαίνει με τους εμβολιασμούς; Υπάρχουν φάρμακα για τον κορωνοϊό και ποια είναι αυτά; Πόσο αποτελεσματικά είναι; Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε

pills-hand
Ας δούμε τι ισχύει για ό,τι άναρωτιόμαστε και ό,τι γνωρίζει μέχρι στιγμής η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα για τη λοίμωξη Covid-19.

Χαρακτηριστικά συμπτώματα σε ενηλίκους και παιδιά
Σύμφωνα με το CDC η χαρακτηριστική τριάδα συμπτωμάτων της νόσου, πυρετός, βήχας, αναπνευστική δυσχέρεια, παρουσιάζεται σπανιότερα στα παιδιά από όσο στους ενηλίκους. Στις ΗΠΑ σε άτομα νεότερα των 18 ετών το 73% παρουσίασαν τουλάχιστον το ένα από τα τρία συμπτώματα, ενώ στις ηλικίες 18-64 το ποσοστό ήταν 93% (μετά από ανάλυση 149.082 καταγεγραμμένων περιπτώσεων έως τις 2 Απριλίου). Στα παιδιά τα 58% παρουσίασαν πυρετό, το 54% βήχα και το 13% αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ στους ενηλίκους τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 71%, 81% και 43% αντίστοιχα (MMWR April 6, 2020).

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης