Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία

Τα πάντα έχουν κάποιο κόστος! 

Ειδικοί προειδοποιούν: Το Facebook μπορεί και να βλάπτει την υγεία
Μπορεί οι εκατοντάδες και χιλιάδες φίλοι σας, στο Facebook να σας κάνουν να αισθάνεστε και να φαίνεστε πιο δημοφιλείς, στην πραγματικότητα όμως, αυτό, μπορεί να σας αρρωστήσει.

Και σίγουρα κανείς δε θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που αρρωσταίνει συνεχώς!

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Regis διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έχουν περισσότερους φίλους στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, υποφέρουν με την υγεία τους, ιδιαίτερα με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. 

Κλείσιμο
Ο κίνδυνος μολύνσεων, ήταν, επίσης υψηλότερος για τα άτομα που που ήταν συχνοί χρήστες του Facebook.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει, επειδή οι συχνοί χρήστες ανησυχούν και αισθάνονται άγχος, αρκετές φορές, όταν κάποιος δεν απαντά σε κάποιο σχόλιο ή σ' ένα μήνυμά τους ή αν το αίτημα φιλίας τους, δεν γίνεται αποδεκτό από τους υποψήφιους «φίλους» τους.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις απαντήσεις 89 φοιτητών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με την κατάσταση και το ιστορικό της υγείας τους και της χρήσης τους στο Facebook.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί παρακολούθησαν τους συμμετέχοντες για 10 εβδομάδες, εστιάζοντας στην ύπαρξη τυχόν λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Οι ίδιοι, διαπίστωσαν ότι το άγχος που μπορεί να προκληθεί από τη χρήση του Facebook δημιούργησε μεγαλύτερο αριθμό λοιμώξεων, ενώ εκείνοι με τους περισσότερους φίλους στο Facebook ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα άγχους και στρες, καθώς και περισσότερες λοιμώξεις.

Ο επικεφαλής της μελέτης, Jay P. Campisi, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Αν θέλετε να αισθανθείτε λιγότερο μόνος ή να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι ή να έχετε καλύτερη υγεία, πιθανώς, το να βρίσκεστε, μονίμως, μπροστά από μια οθόνη τηλεφώνου ή υπολογιστή δε θα σας βοηθήσει να το καταφέρετε».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης