Αναβιώνει μετά από 53 χρόνια το φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια

Αναβιώνει μετά από 53 χρόνια το φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια

Το τριήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει το Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και την γιορτή γαστρονομίας

Αναβιώνει μετά από 53 χρόνια το φεστιβάλ Ροδάκινου στη Βέροια
Το 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου θα πραγματοποιηθεί στη Βέροια, από 27 έως 29 Μαΐου, αναβιώνοντας έναν θεσμό της περιόδου 1958-1963 που είχε σκοπό την προβολή των αγροτικών προϊόντων του κάμπου της Ημαθίας σε όλη την Ελλάδα.

Το τριήμερο φεστιβάλ περιλαμβάνει τρεις παράλληλες εκδηλώσεις. Το Διεθνές Συνέδριο για το Ροδάκινο, τα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά και την γιορτή γαστρονομίας. 

Αναλυτικότερα, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο (Παρασκευή 27- Σάββατο 28 Μαΐου) έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές, καθηγητές της γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ, ο διευθυντής του δενδροκομικού ινστιτούτου της Ρώμης κ. Ντάβιντε Νέρι, καθώς και καλεσμένοι από την Ισπανία, την Τουρκία και τις αραβικές χώρες. Το Συνέδριο θα καλύψει όλο το φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το ροδάκινο, από την καλλιέργεια, τη λίπανση και τη φυτοπραστασία, μέχρι τη μεταποίηση, την εμπορία και τις εξαγωγές. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εργασιών αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Τα Δημιουργικά Εργαστήρια (Σάββατο 28 Μαΐου) διοργανώνονται σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα το ροδάκινο, την παραγωγή και την διατροφική του αξία. Τα εργαστήρια θα γίνουν στους φιλόξενους χώρους της Βιβλιοθήκης.

Η Γιορτή Γαστρονομίας θα πραγματοποιηθεί  στο πάρκο Ελιάς (Κυριακή 29 Μαΐου) με κεντρικό concept μία pop-up-kitchen, δηλαδή μια ανοιχτή κουζίνα στο πάρκο με καλεσμένο σεφ τον πολύ καταξιωμένο στον χώρο της εστίασης και γνωστό από την τηλεόραση κ. Άρη Τσανακλίδη. Ο σεφ σε ένα live cooking show θα δημιουργήσει πρωτότυπες συνταγές με βάση το ροδάκινο και την κομπόστα, ενώ παράλληλα νοικοκυρές της πόλης θα φέρουν τα πιάτα τους με βάση το ροδάκινο για να συμμετέχουν στο μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης