Έφαγαν «ψεύτικο» κρέας, από φυτά, και δεν το κατάλαβε κανείς

Έφαγαν «ψεύτικο» κρέας, από φυτά, και δεν το κατάλαβε κανείς

Η επιχείρηση Beyond Meat με έδρα το Missouri θεωρεί πως έχει βρει ένα είδος κρέατος, που μοιάζει με το κρέας αλλά είναι φτιαγμένο από φυτά

Έφαγαν «ψεύτικο» κρέας, από φυτά, και δεν το κατάλαβε κανείς
Το κρέας για πολλά χρόνια είναι μέρος του πρωινού, του μεσημεριανού και το βραδινού των ανθρώπων από την προϊστορική περίοδο έως σήμερα. Χάρη στην παγκόσμια ανάπτυξη της μεσαίας τάξης η παγκόσμια ζήτηση για κρέας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Έως το 2022 η παραγωγή κρέατος στην Κίνα και την Ινδία αναμένεται να αυξηθεί κατά 80%.

Αλλά η άνοδος αυτή αναμένεται να πλήξει σκληρά το περιβάλλον, με τα βοοειδή να θεωρούνται συνυπεύθυνα να την καταστροφή του όζοντος και την αύξηση της θερμοκρασίας στον πλανήτη, ενώ την ίδια ώρα το κρέας περιέχει λίπος και χοληστερίνη.

Ερευνητές προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό είδος κρέατος που να μην προέρχεται από ζώα με Ολλανδούς επιστήμονες να έχουν αναπτύξει το πρώτο χάμπουργκερ κρέατος που είναι σαν το πραγματικό αλλά δεν προέρχεται από ζωντανό ζώο αλλά από κύτταρα του ζώου που έχουν εξαχθεί από αυτό και έχουν αναπτυχθεί στο εργαστήριο.

Η επιχείρηση Beyond Meat με έδρα το Missouri θεωρεί πως έχει βρει ένα είδος κρέατος, που μοιάζει με το κρέας αλλά είναι φτιαγμένο από φυτά.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, τα υλικά που αποτελούν το κρέας βρίσκονται και στα φυτά.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης