Τούρκοι έμποροι σπεύδουν να καλύψουν την όποια έλλειψη τροφίμων στο Κατάρ

Τούρκοι έμποροι σπεύδουν να καλύψουν την όποια έλλειψη τροφίμων στο Κατάρ

Ο Μεχμέτ Μπουγούκεκσι, πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων Εξαγωγέων δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι εξαγωγείς είναι έτοιμοι να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις

Τούρκοι έμποροι σπεύδουν να καλύψουν την όποια έλλειψη τροφίμων στο Κατάρ
Οι Τούρκοι εξαγωγείς είναι έτοιμοι να καλύψουν κάθε ζήτηση σε τρόφιμα και νερό στο Κατάρ, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του κύριου συνδέσμου εξαγωγέων της Τουρκίας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιτρέποντας στο εμιράτο να αποσοβήσει πιθανές ελλείψεις, έπειτα από τον εμπορικό αποκλεισμό που του επέβαλαν έξι, κυρίως αραβικές χώρες.

Ο Μεχμέτ Μπουγούκεκσι, πρόεδρος του Συνδέσμου Τούρκων Εξαγωγέων δήλωσε στο Ρόιτερς ότι οι εξαγωγείς είναι έτοιμοι να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Νωρίτερα σήμερα, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Κατάρ τόνισε στο Ρόιτερς ότι η Ντόχα συνομιλεί με το Ιράν και την Τουρκία για την διασφάλιση παροχών τροφίμων και νερού.
Στη διακοπή κάθε διπλωματικής και εμπορικής σχέσης που επέβαλαν στο Κατάρ την Δευτέρα η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Υεμένη, η Αίγυπτος και οι Μαλδίβες περιλαμβάνεται και η απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου αυτών των χωρών για εμπορικές πτήσεις από το εμιράτο.
Κλείσιμο

Χθες βράδυ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η απομόνωση του Κατάρ δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσει να τερματιστεί αυτή η κρίση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης