Ο Tζιμ Γιαννόπουλος ανέλαβε το τιμόνι της Paramount

Ο Tζιμ Γιαννόπουλος ανέλαβε το τιμόνι της Paramount

Ο «χρυσοχέρης του Χόλιγουντ» καλείται να αλλάξει άμεσα την πορεία της Paramount η οποία το 2016 είχε μια πολύ κακή χρονιά 

Ο Tζιμ Γιαννόπουλος ανέλαβε το τιμόνι της Paramount
Ο  δεύτερης γενιάς Ελληνο-αμερικανός Tζιμ Γιαννόπουλος που για πολλούς θεωρείται ο γκουρού της κινηματογραφικής βιομηχανίας αναλαμβάνει τελικά το τιμόνι της Paramount Pictures.

Η συμφωνία με την Viacom έκλεισε οριστικά και ο Έλληνας ομογενής θα αναλάβει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Paramount Pictures (της Viacom).  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό τον Γιαννόπουλος διεκδικούσε και η Sony Pictures προκειμένου να αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής Μάικλ Λίντον ως Διευθύνων Σύμβουλος. 

Κλείσιμο
Όπως είναι γνωστό ο ελληνικής καταγωγής Τζιμ Γιαννόπουλος διετέλεσε για περίπου 25 χρόνια (μέχρι το 2016) Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της 20th Century Fox με τεράστιες επιτυχίες, ανάμεσα στις οποίες και ο «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον. 

Ο «χρυσοχέρης του Χόλιγουντ» καλείται τώρα να αλλάξει άμεσα την πορεία της Paramount η οποία το 2016 είχε μια πολύ κακή χρονιά και έχει υποχωρήσει στην τελευταία θέση, μεταξύ των μεγάλων, σε ό,τι αφορά το μερίδιο αγοράς τα τελευταία χρόνια. H εταιρεία έχασε περίπου 450 εκατ. δολάρια από αποτυχίες, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του προέδρου και διευθύνοντα σύμβουλού της Μπραντ Γκρέι. Αντικαθιστώντας τον Γκρέι με τον Γιαννόπουλος η Viacom δίνει στον δεύτερο πλήρη εξουσία για τις ταινίες που κοστίζουν μέχρι και 100 εκατομμύρια δολάρια. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης