O πατέρας του πιλότου της Germanwings εξόργισε τις οικογένειες των 149 θυμάτων

O πατέρας του πιλότου της Germanwings εξόργισε τις οικογένειες των 149 θυμάτων

Εσφαλμένο χαρακτήρισε το γεγονός ότι ο πιλότος Αντρέας Λούμπιτζ έριξε εσκεμμένα το αεροσκάφος Airbus A320 ο Γκίντερ Λούμπιτζ - Εξοργισμένοι οι συγγενείς των θυμάτων, κατηγορούν τον πατέρα του πιλότου για αναισθησία και έλλειψη σεβασμού

O πατέρας του πιλότου της Germanwings εξόργισε τις οικογένειες των 149 θυμάτων
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του πατέρα του πιλότου Αντρέας Λούμπιτζ, ότι αμφισβητεί το γεγονός ότι ο γιος του είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία και ότι ευθύνεται για την συντριβή του Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις
.

Κλείσιμο
Έπειτα από δύο χρόνια από την συντριβή του Airbus A320 στις γαλλικές Άλπεις με προορισμό το Ντίσελντορφ ο 63χρονος, Γκίντερ Λούμπιτζ, πατέρας του 27χρονου πιλότου, Αντρέας Λούμπιτζ, δημοσιοποίησε και επισήμανε τις αμφιβολίες που έχει για το γεγονός ότι ο γιος του είχε σχεδιάσει την αυτοκτονία.

Ο ίδιος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Μέχρι σήμερα, όλοι πιστεύουν το σενάριο του συγκυβερνήτη που είχε κατάθλιψη για πολύ καιρό και που έριξε το αεροσκάφος του πάνω σε ένα βουνό εσκεμμένα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό το σενάριο είναι εσφαλμένο».



Παρ’ όλο που δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία που έχει στη διάθεσή του για το θέμα, στη δημοσιότητα, η απόφασή του να παρουσιάσει τα στοιχεία αυτά την ημέρα που συμπληρώνονται δύο χρόνια από την τραγωδία και ενώ οι συγγενείς των θυμάτων της Germanwings εναποθέτουν λουλούδια στην μνήμη των αγαπημένων τους στο διεθνές αεροδρόμιο El Prat της Βαρκελώνης, έχει προκαλέσει την οργή των συγγενών των θυμάτων, που τον κατηγορούν για αναισθησία και έλλειψη σεβασμού

Να σημειωθεί ότι η μοιραία πτήση 9525 της Germanwings απογειώθηκε από την Βαρκελώνη στις 24 Μαρτίου του 2015 και κατευθυνόταν προς το Ντίσελντορφ.

Μόλις μισή ώρα από την απογείωσή του το αεροσκάφος άρχισε να χάνει ύψος και η επικοινωνία με τους πιλότους διεκόπη. Ο κυβερνήτης Πάτρικ Σόντενχάιμερ, που βγήκε από το πιλοτήριο για να πάει στην τουαλέτα, ακούγεται σε ηχογράφηση να χτυπάει την πόρτα δυνατά και να ζητάει από τον Λούμπιτς να του ανοίξει. Παρότι ο Λούμπιτς δεν του απαντάει, ακούγεται η ανάσα του.Τα συντρίμμια του αεροσκάφος εντοπίστηκαν στις πλαγιές των Γαλλικών Άλπεων, ενώ η τραγωδία αυτή κόστισε τη ζωή σε 150 άτομα.

Έπειτα από έρευνες των γαλλικών και των γερμανικών αρχών, οι ίδιες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 27χρονος Αντρέα Λούμπιτς κλείδωσε εκτός του πιλοτηρίου τον έμπειρο κυβερνήτη του σκάφους και στη συνέχεια έριξε το αεροσκάφος στην πλαγιά για να βάλει ένα τέλος στη ζωή του, καθώς όπως λέγεται ο Λούμπιτζ αντιμετώπιζε έντονες ψυχολογικές διαταραχές με αυτοκτονικές σκέψεις τι οποίες επιμελώς φρόντιζε να αποκρύπτει από τους εργοδότες του και τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου.

«Οι συγγενείς είναι σοκαρισμένοι με αυτά τα νέα. Είναι κυριολεκτικά άφωνοι και ψάχνουν να βρουν λέξεις. Βρίσκονται στην διαδικασία μετάβασης στο Λα Βερνέτ για το μνημόσυνο. Προφανώς και είναι μία κατάσταση, που απαιτεί σιγή και συγκέντρωση», τονίζει ο Έλμαρ Γκιεμούλα, δικηγόρος των θυμάτων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης