Πώς επηρεάζονται οι γλάροι από το Brexit...

Πώς επηρεάζονται οι γλάροι από το Brexit...

Οργανώσεις στη Βρετανία περιμένουν την «αποσύνδεση» προκειμένου να προβούν σε «σαφάρι» με πρόφαση τον έλεγχο των πληθυσμών

Πώς επηρεάζονται οι γλάροι από το Brexit...
Ποιος είπε ότι το Brexit
θα επηρεάσει μόνο τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση; Η αποχώρηση της Βρετανίας ισοδυναμεί με τα χειρότερα νέα για τους... γλάρους, οι οποίοι είχαν το κεφάλι τους -και το σώμα τους- ήσυχο όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς προστατεύονταν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Συνθήκες, οι οποίες δεν ισχύουν στο Νησί εκτός Ευρωπαϊκής εμβέλειας. Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία προστατεύει και τα 500 είδη γλάρων που ενδημούν στην
Ευρώπη
Κλείσιμο
. Στη Βρετανία, ωστόσο, επικρατεί μία διαφορετική λογική και ιδιαίτερα στις παραλιακές πόλεις, καθώς τα μεγάλα θαλασσοπούλια αποτελούν στόχο των κατοίκων. Ο λόγος; Έχουν καταγραφεί πολλές επιθέσεις σε άλλα πτηνά, σε μικρά ζώα, ακόμη και σε μωρά ή ανθρώπους.

Ήδη έχουν συσταθεί οργανώσεις, οι οποίες περιμένουν με αγωνία το Brexit, προκειμένου να «αντιμετωπίσουν» τους... ενοχλητικούς γλάρους. Το περίβλημα που προτείνουν αφορά τον έλεγχο των πληθυσμών τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει την εξόντωση μεγάλου αριθμού πουλιών, ώστε να υπάρχει αρκετή τροφή και να μην γίνονται πιο επιθετικά.

Λέτε αν το ψάξουμε, να βρούμε και άλλα είδη του ζωικού βασιλείου που να «πλήττονται» από το Brexit;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης