Προβάδισμα του Τραμπ έναντι της Κλίντον για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση

Προβάδισμα του Τραμπ έναντι της Κλίντον για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση

«Το μη χείρον βέλτιστον» φαίνεται να είναι η άποψη που έχουν οι επιχειρηματίες για την Κλίντον, καθώς μόλις το 25% υποστηρίζει πλέον τον Αμερικανό μεγιστάνα

Προβάδισμα του Τραμπ έναντι της Κλίντον για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση
Επικίνδυνα απρόβλεπτος ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς, για πρώτη φορά, δημοσκόπηση δείχνει την Χίλαρι Κλίντον να τρώει τη... σκόνη του Αμερικανού Μίδα .

Μπορεί η διαφορά τους να είναι στα όρια του στατιστικού λάθος όμως γεγονός είναι ότι ο Τραμπ σηκώνει... κεφάλι καθώς πλησιάζει το συνέδριο του κόμματός του. 

Κλείσιμο
Δημοσκόπηση των «Washington Post/ABC News» δείχνει πως, το φαβορί των Ρεπουμπλικανών λαμβάνει 46% στην πρόθεση ψήφου ενώ, η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τον ακολουθεί με 44%. Σε άλλη δημοσκόπηση των «ΝΒC News/Wall Street Journal», η Xίλαρι έχει το προβάδισμα με ποσοστό  46% και τον Τραμπ να αποσπά 43%. 

Την ίδια ώρα κορυφώνεται η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ με τα συνέδρια των δύο κομμάτων να πλησιάζουν: το συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα διεξαχθεί 18- 21 Ιουλίου και το συνέδριο των Δημοκρατικών 25- 28 Ιουλίου.

Από την πλευρά του, το επιχειρηματικό λόμπι της Ουάσιγκτον δήλωσε στους «Financial Times» ότι θα προτιμούσε να δει τη Χίλαρι Κλίντον στον Λευκό Οίκο, αντί του Ντόναλντ Τραμπ δείχνοντας πως «λύνονται» οι παραδοσιακοί δεσμοί μεταξύ του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και των επιχειρήσεων. 

Σε έρευνα που έχει γίνει αναφορικά με τις απόψεις των επιχειρήσεων για τις αμερικανικές εκλογές, οι μισές από τις επιχειρηματικές ενώσεις που ρωτήθηκαν από τους «Financial Times» ανέτρεψαν την τάση που είχαν οι επιχειρήσεις επί δεκαετίες να προτιμούν τους Ρεπουμπλικάνους και δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να εκλεγεί πρόεδρος το φαβορί των  Δημοκρατικών. Μόνο το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων επέλεξαν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος στην  εκστρατεία του εξαπολύει λαϊκιστικές επιθέσεις κατά της επιχειρηματικότητας. Αλλά η υποστήριξη για την Χίλαρι Κλίντον ήταν συχνά χλιαρή και την προκαλούσε περισσότερο ο συναγερμός για τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο με την κοφτερή γλώσσα παρά ο ενθουσιασμός για την ίδια.

Ο Μπιλ Ράινχ ο οποίος εκπροσωπεί εταιρείες από την Cisco μέχρι την General Electric και την Procter & Gamble, ως επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικού Εμπορίου, δήλωσε ότι η κυρία Κλίντον θα ήταν καλύτερη για τα μέλη του, αλλά την επέλεξε με μικρό ενθουσιασμό ως τη «λιγότερο κακή επιλογή». «Λυπάμαι που το θέτω με αρνητικούς όρους, αλλά αυτό γίνεται γιατί οι άλλοι δύο είναι φρικτοί»,  είπε αναφερόμενος στον κύριο Τραμπ και τον Μπέρνι Σάντερς, τον αριστερό γερουσιαστή του Βερμόντ από το κόμμα των Δημοκρατικών.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης