Σφαγή από τη Μπόκο Χαράμ: Τουλάχιστον 30 νεκροί στη Νιγηρία

Σφαγή από τη Μπόκο Χαράμ: Τουλάχιστον 30 νεκροί στη Νιγηρία

Ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης λεηλάτησαν τα απομονωμένα χωριά Κασίφα και Γιακχάρι και κατέσφαξαν όσους έβλεπαν μπροστά τους 

Σφαγή από τη Μπόκο Χαράμ: Τουλάχιστον 30 νεκροί στη Νιγηρία
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιδρομές της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σε δύο χωριά στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, ανέφεραν χθες μέλη μιας οργάνωσης αυτοάμυνας που έχουν συστήσει πολίτες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sahara Reporters.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο, ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης λεηλάτησαν τα απομονωμένα χωριά Κασίφα και Γιακχάρι.

"Η Μπόκο Χαράμ κατέσφαξε 22 ανθρώπους στο χωριό Γιακχάρι σήμερα, ανάμεσα τους και παιδιά και τα τρόφιμα μας λεηλατήθηκαν", δήλωσε μια πηγή της οργάνωσης αυτοάμυνας από την κοντινή πόλη Μπίου σε τηλεφωνική επικοινωνία με το πρακτορείο.

Το βράδυ της Παρασκευής οχτώ άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο χωριό Κασίφα πριν οι μαχητές της οργάνωσης πυρπολήσουν το χωριό, πρόσθεσε η πηγή, σημειώνοντας πως: "Δεν υπάρχει τίποτε που να χει μείνει όρθιο εκεί, τη στιγμή που σας μιλάω".
Κλείσιμο

Στόχος της οργάνωσης είναι η εγκαθίδρυση ισλαμικού κράτους στη βόρεια Νιγηρία. Οι δυνάμεις του στρατού και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν ανακαταλάβει τα περισσότερα από τα εδάφη που κατείχε η Μπόκο Χαράμ, αλλά μέλη της συνεχίζουν να επιτίθενται εναντίον απομονωμένων χωριών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης