Οι τζιχαντιστές απήγαγαν 600 παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν σαν βομβιστές αυτοκτονίας

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν 600 παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν σαν βομβιστές αυτοκτονίας

Σύμφωνα με κουρδικές αρχές το Ισλαμικό Κράτος έχει θέσει υπό κράτηση παιδιά από την κοινότητα των Γεζίντι - Στη Συρία 29 οι επιθέσεις με παιδιά-καμικάζι τους τελευταίους τέσσερις μήνες

Οι τζιχαντιστές απήγαγαν 600 παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν σαν βομβιστές αυτοκτονίας
Συγκλονίζουν οι νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φρικτή δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τις τρομοκρατικές μεθόδους τους, οι τζιχαντιστές λέγεται πως μετατρέπουν παιδιά σε κινούμενες βόμβες.

Αυτό, τουλάχιστον, ισχυρίζεται δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου CNN, σύμφωνα με το οποίο κουρδικές αρχές αναφέρουν ότι 600 παιδιά έχουν πέσει θύματα απαγωγής από τους τζιχαντιστές με την πρόθεση να γίνουν… καμικάζι αυτοκτονίας.

Κλείσιμο
Παρότι, τα 200 έχουν καταφέρει να δραπετεύσουν, τα υπόλοιπα 400 παραμένουν υπό κράτηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τζιχαντιστές επιθυμούν να τα μετατρέψουν σε βομβιστές αυτοκτονίας για να σκορπίσουν το θάνατο.

Ένα 12χρονο αγόρι που κατάφερε να δραπετεύσει δήλωσε στο CNN ότι μαζί με ακόμα 60 παιδιά εκπαιδεύθηκαν για να γίνουν καμικάζι.

«Οι πιο τρομακτικές στιγμές ήταν όταν σημειώνονταν οι αεροπορικές επιδρομές. Μας οδηγούσαν όλους σε υπόγεια τούνελ για να κρυφτούμε. Μας έλεγαν ότι οι Αμερικανοί είναι άπιστοι και προσπαθούσαν να μας σκοτώσουν, ενώ εκείνοι, οι μαχητές, μας αγαπούσαν και μας φρόντιζαν καλύτερα από τους γονείς μας
», θυμάται το αγόρι.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, οι τζιχαντιστές έλεγαν στα παιδιά ότι οι γονείς τους ήταν άπιστοι και ότι πρωταρχικός στόχος τους ήταν να επιστρέψουν για να τους σκοτώσουν.

Όσο για τα μικρότερα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, τα οποία σύμφωνα με το αγόρι είχαν ηλικία μόλις πέντε ετών, αυτά χαρακτηρίζονταν «κουτάβια του χαλιφάτου» που εκπαιδεύονταν με τη σειρά τους να γίνουν καμικάζι.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τους τελευταίους τέσσερις μήνες μόνο στη Συρία, 29 ήταν οι τρομοκρατικές επιθέσεις από παιδιά καμικάζι.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης