Β. Κορέα: Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε θα διαλύσει τις ΗΠΑ «με τη μία»

Β. Κορέα: Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε θα διαλύσει τις ΗΠΑ «με τη μία»

Αξιωματούχοι της Πιονγιάνγκ διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι πυροδοτήσουν το φονικό τους εργαλείο

Β. Κορέα: Η βόμβα υδρογόνου που έχουμε θα διαλύσει τις ΗΠΑ «με τη μία»
Συνεχίζει την προπαγάνδα του τρόμου ο  Κιμ Γιονγκ Ουν ο οποίος διαμηνύει τώρα πως η βόμβα υδρογόνου που διαθέτει, είναι ικανή να διαλύσει τις ΗΠΑ σε λίγα μόνο λεπτά!

Κι όμως, αξιωματούχοι της Πιονγιάνγκ διαμηνύουν ότι είναι έτοιμοι πυροδοτήσουν το φονικό τους εργαλείο το οποίο, όπως ισχυρίζονται, μπορεί να καταστρέψει τις ΗΠΑ «με τη μία».

Τα ανησυχητικά αυτά σχόλια έρχονται ενώ αυξάνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, μετά τις αποκαλύψεις της Πιονγιάνγκ ότι διεξήγαγε επιτυχή δοκιμή βόμβας υδρογόνου.

Στο πνεύμα αυτό, το το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων, KCNA, μετέδωσε σήμερα ότι οι επιστήμονες και οι τεχνικοί της Β. Κορέας αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα «ένθερμα» το ενδεχόμενο να πυροδοτήσουν τις βόμβες υδρογόνου που έχουν και οι οποίες είναι ικανές να διαλύσουν τις ΗΠΑ».

Η Πιονγιάνγκ ανέφερε ακόμη πως η δοκιμή που έκαναν δεν είχε σκοπό «να απειλήσει κάποια χώρα ή να προκαλέσει κάποιον για έναν συγκεκριμένο σκοπό», αντιθέτως «ήταν μια διαδικασία απαραίτητη για να αντιμετωπίζουμε την  απροκάλυπτα εχθρική πολιτική των ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα».

Και μπορεί η ανακοίνωση της τέταρτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας να προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή, ωστόσο, η πλειονότητα των ειδικών εκφράζουν αμφιβολίες ότι ο μηχανισμός που δοκιμάστηκε ήταν πράγματι μια βόμβα υδρογόνου, όπως διατείνεται η Πιονγκγιάνγκ. 

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως η βόμβα υδρογόνου είναι ένα πυρηνικό όπλο μαζικής καταστροφής. Η πρώτη χώρα που κατασκεύασε αυτό το απολύτως καταστροφικό όπλο ήταν η Σοβιετική Ένωση, η οποία διεξήγαγε την πρώτη δοκιμή το 1961. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης