Σε τρεις μήνες 220 Γαλλίδες έγιναν τζιχαντίστριες

Σε τρεις μήνες 220 Γαλλίδες έγιναν τζιχαντίστριες

Ανησυχητική η αύξηση των γυναικών στη Γαλλία που εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος

Σε τρεις μήνες 220 Γαλλίδες έγιναν τζιχαντίστριες
Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ολοένα περισσότερες Γαλλίδες αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να μεταβούν σε Συρία και Ιράκ και να ενταχθούν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο France24 μέσα σε μόλις ένα τρίμηνο, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, 220 είναι οι γυναίκες που έφυγαν από τη Γαλλία για να γίνουν τζιχαντίστριες, ενώ μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο 164 ήταν όσες είχαν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Μέχρι πρότινος, σύμφωνα με τους ειδικούς οι περισσότεροι που έδειχναν ενδιαφέρον για την τρομοκρατική οργάνωση ήταν άνδρες από πόλεις της Γαλλίας, με πιο πρόσφατη απόδειξη την εμπλοκή νέων Γάλλων στο μακελειό του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι.
Κλείσιμο

Ωστόσο, οι νέες πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, αποκαλύπτουν ότι το 2015 περίπου 35% των γυναικών δήλωσε πίστη στους τζιχαντιστές, σε σχέση με το 10% που είχε παρατηρηθεί το 2013.

Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως το ένα τρίτο των γυναικών που γίνονται μέλη του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν μεγαλώσει σε μουσουλμανικές οικογένειες, αλλά έχουν ασπαστεί τον ισλαμισμό.

«Επιβεβαιώνεται η τάση που ξεκίνησε το 2013», δηλώνει ο ειδικός Γουασίμ Νασρ στο France24.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές είναι πιθανό οι γυναίκες αυτές να έδωσαν το λόγο τους να παντρευτούν τζιχαντιστές πριν ακόμα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη Συρία ή το Ιράκ και πριν καν δουν το πρόσωπο του μελλοντικού συζύγου τους.

Ο Νασρ τονίζει πως οι γυναίκες αυτές είναι απαραίτητες για να ετοιμαστεί η επόμενη γενιά των τζιχαντιστών καθώς το ΙΚ επιθυμεί να «χτίσει» ένα νέο μοντέλο κοινωνίας, στο οποίο θα χρειάζονται οι γυναίκες.

«Οι γυναίκες που εντάσσονται στις τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν περισσότερους ιδεολογικούς λόγους από εκείνες που ήδη ζουν στη Συρία ή το Ιράκ», προσθέτει ο ειδικός.

Παράλληλα, οι γυναίκες αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τη συμμετοχή τους στην αποκλειστικά γυναικεία θρησκευτική αστυνομία που επιχειρεί σε εδάφη, τα οποία τελούν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους.

Στο μεταξύ, η δημοσιογράφος Αννα Ερέλ στο βιβλίο της «The Skin Of A Jihadist» («Το δέρμα ενός τζιχαντιστή») περιγράφει πώς μέλη του ΙΚ στη Συρία επιχείρησαν να την στρατολογήσουν μέσω Διαδικτύου το 2014, πιστεύοντας ότι ήταν 15χρονο κορίτσι που την ενδιέφερε η τζιχάντ.

Όπως της υποσχόταν, λοιπόν, ο τζιχαντιστής: «Δουλειά μου είναι να προσηλυτίζω κόσμο και είμαι πολύ καλός στη δουλειά μου. Μπορείς να με εμπιστευτείς. Θα σε φροντίσουμε καλά εδώ. Θα είσαι σημαντική. Αν συμφωνήσεις να με παντρευτείς θα σου φερθούμε σαν βασίλισσα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης