Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν είναι γνωστος για τις αθλητικές του ικανότητες σε διάφορα αθλήματα ανάμεσα στα οποία και το τζούντο.
Έτσι όταν βρέθηκε στο Σότσι για τις χειμερινές του διακοπές δεν έχασε την ευκαιρία να «ξεμουδιάσει» σε μια προπόνηση με την εθνική ομάδα τζούντο της Ρωσίας.
Αυτό, όμως, που δεν περίμενε είναι ότι μια τζουντόκα θα ήταν τόσο «θρασεία» ώστε να τον ρίξει στο τατάμι όχι μια αλλά δύο φορές παρά το γεγονός ότι η προπόνηση καταγραφόταν από τον τηλεοπτικό φακό.
Αντίθετα ο ιταλικής καταγωγής προπονητής της εθνικής ομάδας Έντσιο Γκάμπα δεν ακολούθησε την ίδια τακτική και όταν βρέθηκε στο ίδιο τατάμι με τον Ρώσο πρόεδρο έπεσε φαρδύς-πλατύς προκειμένου να του χαρίσει τη νίκη.
Κλείσιμο
Για να τον... επιβραβεύσει, μάλιστα, ο Πούτιν του χάρισε τη ρωσική υπηκοότητα επικαλούμενος, ωστόσο, όχι τη νίκη του αλλά «τα εκπληκτικά αποτελέσματα» της ρωσικής ομάδας στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Ο Πούτιν «ξαπλώνει» τον προπονητή της εθνικής ομάδας της Ρωσίας στο τζούντο
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.