Πάπας Φραγκίσκος: Η στέγαση και η σίτιση είναι πιο σημαντικά προβλήματα από την αντισύλληψη

Πάπας Φραγκίσκος: Η στέγαση και η σίτιση είναι πιο σημαντικά προβλήματα από την αντισύλληψη

Ο Ποντίφικας σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στην πτήση κατά την επιστροφή του από την περιοδεία στην Αφρική, απέφυγε να απαντήσει ευθέως, αν η Καθολική Εκκλησία θα αλλάξει άποψη απέναντι στην χρήση των προφυλακτικών

Πάπας Φραγκίσκος: Η στέγαση και η σίτιση είναι πιο σημαντικά προβλήματα από την αντισύλληψη
Κατά την διάρκεια της επιστροφής του, από την περιοδεία που πραγματοποίησε στην Αφρική, ο Πάπας Φραγκίσκος έδωσε συνέντευξη Τύπου μέσα στο αεροπλάνο, αλλά προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει σε μια ερώτηση που αφορούσε την θέση της Καθολικής Εκκλησίας για την αντισύλληψη.

Όταν ο Πάπας ρωτήθηκε, αν η Καθολική Εκκλησία θα αλλάξει άποψη σχετικά με την χρήση των προφυλακτικών, έτσι ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού HIV, ο Ποντίφικας απάντησε:
«Δεν θέλω να εμπλακώ σε τέτοιες ερωτήσεις ή συλλογισμούς, που είναι τεχνικής φύσεως, όταν οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν νερό, φαγητό ή στέγη».

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποστήριξε ότι η χρήση προφυλακτικών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του HIV «είναι μικρής σημασίας θέμα» για την ανθρωπότητα σε μια χρονική στιγμή που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγαλύτερα προβλήματα, όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, ο υποσιτισμός, η έλλειψη στέγης και η έλλειψη ασφαλούς πόσιμου νερού.

Ο Πάπας επέστρεφε στην Ρώμη, μετά από περιοδεία στην Κένυα, στην Ουγκάντα και στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και οι δύο πρώτες μαστίζονται από το Aids και τον ιό HIV. Πάντως, ο Ποντίφικας επισκέφθηκε στην Ουγκάντα νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύονται παιδιά που πάσχουν από HIV και φίλησε το κάθε παιδί ξεχωριστά, ενώ άκουσε και την συγκινητική ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που γεννήθηκε με HIV.

Κλείσιμο
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ότι αγαπά την Αφρική που υπήρξε ανέκαθεν ένας τόπος που εκμεταλλεύθηκαν οι ξένες δυνάμεις, χαρακτήρισε την αφρικανική ήπειρο «μάρτυρα» και μίλησε για το εμπόριο σκλάβων και για τα πλούτη της, τα οποία ήταν ο στόχος, όσων την επισκέφθηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης