Βραζιλία: Ξεμπροστιάζουν σε γιγαντοοθόνες τα trolls του διαδικτύου

Βραζιλία: Ξεμπροστιάζουν σε γιγαντοοθόνες τα trolls του διαδικτύου

Στη χώρα το φαινόμενο του φυλετικού ρατσισμού είναι έντονο, καθώς το 7,6% των Βραζιλιάνων είναι μαύροι, ενώ οι μιγάδες αγγίζουν το 43%

Βραζιλία: Ξεμπροστιάζουν σε γιγαντοοθόνες τα trolls του διαδικτύου
Μια ιδιαίτερη εκστρατεία κατά του ρατσισμού έκανε την εμφάνιση της στη Βραζιλία, με τον τίτλο «Εικονικός ρατσισμός, αληθινές συνέπειες». Την εν λόγω καμπάνια υποστηρίζει η «Criola», μια οργάνωση  Αφρο-βραζιλιάνων γυναικών, που μάχεται για τα κοινωνικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας συγκεντρώνονται διάφορα ρατσιστικά σχόλια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως Facebook και Twitter, αλλά και η γεωγραφική θέση του χρήστη που τα δημοσίευσε. Στη συνέχεια, τα σχόλια κάνουν την εμφάνισή τους, γραμμένα με τεράστια γράμματα σε ταμπέλες κοντά στην περιοχή, που μένει ο συγκεκριμένος χρήστης. Παρ' όλα αυτά, τα ονόματα και οι φωτογραφίες των χρηστών δεν αποκαλύπτονται.

Η ιδρύτρια της «Criola», Jurema Werneck, μιλώντας για την έξυπνη εκστρατεία, δήλωσε πως ο σκοπός τους είναι να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να μιλούν ανοιχτά και να καταγγέλλουν κρούσματα ρατσισμού. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δήλωσε πως: «Αυτοί οι άνθρωποι (που δημοσιεύουν τα σχόλια) θεωρούν ότι μπορούν να κάθονται αναπαυτικά στην ασφάλεια του σπιτιού τους και να κάνουν ο,τι θέλουν στο διαδίκτυο. Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Δεν μπορούν να κρυφτούν από εμάς, θα τους βρούμε».

Παρά το γεγονός πως στη Βραζιλία υπάρχουν νόμοι κατά των ρατσιστικών ύβρεων, η Werneck πιστεύει πως οι Αρχές δεν κάνουν κάτι ιδιαίτερο για να τους τηρήσουν, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να φοβούνται να καταγγείλουν τέτοιου είδους περιστατικά.

Κλείσιμο
Στη Βραζιλία το φαινόμενο του φυλετικού ρατσισμού είναι έντονο, καθώς το 7,6% των Βραζιλιάνων είναι μαύροι, ενώ οι μιγάδες αγγίζουν το 43%.

Η εκστρατεία φαίνεται πως εμπνεύστηκε, όταν μια δημοφιλής, μαύρη  παρουσιάστρια του δελτίου καιρού έγινε στόχος ρατσιστικών σχολίων, ξεσηκώνοντας πλήθος αντιδράσεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης