Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από τον καύσωνα

Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από τον καύσωνα

Τα νεκροτομεία δεν έχουν πλέον χώρο για να υποδεχθούν σορούς.

Πακιστάν: Πάνω από 1.000 οι νεκροί από τον καύσωνα
Ο καύσωνας που πλήττει τις τελευταίες ημέρες το νότιο Πακιστάν και είναι ο χειρότερος εδώ και σχεδόν 35 χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τα νοσοκομεία και τις τοπικές μκο.

Οι περισσότεροι από τους θανάτους αυτούς σημειώθηκαν στο Καράτσι, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 20 εκατ. κατοίκους, όπου η αποπνικτική θερμοκρασία έφθασε τους 45 βαθμούς Κελσίου, πριν πέσει από χθες, Τετάρτη.

Τα νεκροτομεία δεν έχουν πλέον χώρο για να υποδεχθούν σορούς.

Κλείσιμο
Ο καύσωνας πλήττει περισσότερο τους πιο φτωχούς από τους κατοίκους, κυρίως τους επαίτες και χειρώνακτες που εργάζονται στο ύπαιθρο. Παρόλο που η κατάσταση βελτιώθηκε από χθες με την πτώση της θερμοκρασίας, θύματα του καύσωνα συνεχίζουν να συρρέουν στα νοσοκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, τα οποία έχουν επιστρατεύσει φοιτητές της Ιατρικής που εργάζονται επιπλέον σε βάρδιες. Σε πολλά δημόσια νοσοκομεία πολίτες αφήνουν φορτία με παγωμένο νερό και άλλα εφόδια.

Τουλάχιστον 1.079 θάνατοι έχουν καταγραφεί από το περασμένο σαββατοκύριακο στα κύρια νοσοκομεία του Καράτσι, σύμφωνα με μια καταμέτρηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Ο απολογισμός έχει πλέον υπερβεί τους 1.000 νεκρούς και ενδέχεται να φθάνει τους 1.500, καθώς μερικοί άνθρωποι πέθαναν στο σπίτι τους ή σε ιδιωτικές κλινικές", επιβεβαίωσε ο Ανουάρ Κάζμι, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Edhi, της σημαντικότερης φιλανθρωπικής οργάνωσης της χώρας.

Οι θερμοκρασίες έπεσαν σήμερα στους 34 βαθμούς Κελσίου στο Καράτσι, όπου επικρατεί συννεφιά και οι άνεμοι που πνέουν είναι πιο δροσεροί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης