Ιράκ: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με 18 νεκρούς γύρω από τη Βαγδάτη

Ιράκ: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με 18 νεκρούς γύρω από τη Βαγδάτη

Παγιδευμένα αυτοκίνητα σε διάφορες περιοχές μέσα και έξω από την ιρακινή πρωτεύουσα, πέραν των νεκρών, τραυμάτισαν τουλάχιστον άλλα 40 άτομα

Ιράκ: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με 18 νεκρούς γύρω από τη Βαγδάτη
Σε έναν κυριακάτικο καταιγισμό βομβαρδισμών, η επαρχία Ανμπάρ, και γενικά όλες οι περιοχές γύρω από τη Βαγδάτη, επλήγησαν από μια σειρά εκρήξεων παγιδευμένων αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι.

Μπορεί η πρωτεύουσα του Ιράκ, να γίνεται στόχος επιθέσεων σε καθημερινή βάση, όμως αυτές οι επιθέσεις συνήθως στοχεύουν δυνάμεις ασφαλείας, ενώ αυτή φορά οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους και των αδελφών σουνιτικών ομάδων στόχευσαν εμπορικές περιοχές και μέρη συναθροίσεων σιιτών.

Η πιο φονική επίθεση, έλαβε χώρα στην πλατεία Κιλάνι της Βαγδάτης, όπου ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη και σκότωσε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, τραυματίζοντας ακόμα 25. Το αυτοκίνητο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από ένα τέμενος και κοντά σε ένα σημείο συνάντησης πωλητών μοτοσικλετών.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ένα αυτοκίνητο τινάχτηκε στον αέρα στην πόλη Μαχμουντίγια, 30 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 πολίτες, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Ακόμα μια υπόθεση με αρκετά θύματα, έλαβε διαδραματίστηκε στη νοτιοδυτική γειτονιά Αμίλ, της Βαγδάτης, όταν ένα ακόμα παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό αυτοκίνητο, πυροδοτήθηκε παρασύροντας στο θάνατο τρία άτομα, με τους τραυματίες να αριθμούν τους 13, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, με τον ίδιο τρόπο πέθαναν δυο άτομα στο γειτονικό προάστιο Μπαγιάα.
Κλείσιμο

Όλο το ιατρικό προσωπικό και οι αξιωματούχοι μίλησαν υπό καθεστώς ανωνυμίας, καθώς δεν επιτρέπεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι πληροφορίες, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις δυσκολεύονται να προχωρήσουν στην εκκαθάριση της επαρχίας Ανμπάρ από τις εναπομείνασες δυνάμεις των τρομοκρατών του ISIS που ακόμα ελέγχουν μεγάλο μέρος του βορείου Ιράκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης