ΝΑΤΟ: Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν αρκούν για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

ΝΑΤΟ: Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν αρκούν για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Ο ΓΓ της Συμμαχίας ζήτησε από τις χώρες της Δύσης να ενισχύσουν τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας

ΝΑΤΟ: Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί δεν αρκούν για να ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος
Ενίσχυση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας απο τις χώρες της Δύσης ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ καθώς, όπως δήλωσε, οι αεροπορικές επιδρομές δεν αρκούν για να ηττηθούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Χαιρετίζω τη συμμετοχή (σ.σ. στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς) και νομίζω ότι είναι κάτι σημαντικό παρότι δεν πιστεύω ότι οι αεροπορικές επιδρομές μπορούν από μόνες τους να επιλύσουν το πρόβλημα» τόνισε ο επικεφαλής του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε μία συνέντευξη τύπου.

Σε μια άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters ο Στόλτενμπεργκ υποστήριξε ότι τους βομβαρδισμούς θα μπορούσε να συμπληρώσει η συνεργασία με την ιρακινή κυβέρνηση με στόχο να τη βοηθήσουν να αποκτήσει ισχυρότερες δυνάμεις ασφαλείας.

Τον Δεκέμβριο η Βαγδάτη ζήτησε από το ΝΑΤΟ να βοηθήσει στην εκπαίδευση των δυνάμεων ασφαλείας αφού ο ιρακινός στρατός κατέρρευσε ενώπιον της επίθεσης που 
εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος πέρυσι.

Κλείσιμο
«Εξετάζουμε πώς μπορούμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα τους βοηθήσει και βρισκόμαστε σε διάλογο αυτήν τη στιγμή με την κυβέρνηση του Ιράκ» επισήμανε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης