Νιγηρία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Γκόμπε όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία από την άλλη

Νιγηρία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από δύο βομβιστικές επιθέσεις
Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα 60 τραυματίστηκαν έπειτα από διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα σε περιοχή της βόρειας Νιγηρίας.

Οι δύο ξεχωριστές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε μία στάση λεωφορείου και μία αγορά και μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό εάν σε αυτές εμπλέκονταν βομβιστές αυτοκτονίας.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Γκόμπε όπου σημειώθηκαν δύο εκρήξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία από την άλλη.

«Η δεύτερη έκρηξη ήταν χειρότερη από την πρώτη, καθώς πολλοί άνθρωποι έσπευσαν να βοηθήσουν. Πολλοί σκοτώθηκαν και ακόμα περισσότεροι τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας εργαζόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι ο απολογισμός εξαιτίας της επίθεσης είναι 20 νεκροί και τουλάχιστον 40 τραυματίες.
Κλείσιμο

Μερικές ώρες αργότερα, μία ακόμα έκρηξη συγκλόνισε μία αγορά γεμάτη κόσμο στην πόλη Μπάουτσι, που βρίσκεται επίσης στο βόρειο τμήμα της χώρας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμα 19, ενώ προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας.

Ωστόσο, τραυματιοφορείς κατάφεραν να απομακρύνουν με ασθενοφόρα πολλούς από τους τραυματίες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης