Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών πιάνει τους φοροφυγάδες μέσω twitter!

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών πιάνει τους φοροφυγάδες μέσω twitter!

Ενώ η κυβέρνηση στην Τουρκία ετοιμάζεται να επιβάλει δρακόντεια μέτρα για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Οικονομικών είναι πιστός χρήστης του twitter και όχι μόνο...

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών πιάνει τους φοροφυγάδες μέσω twitter!
Η τουρκική κυβέρνηση έχει συχνά καταφερθεί εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ο ίδιος ο σημερινός πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε στο παρελθόν ότι θα «ξεριζώσει» το twitter.

Όμως, ο υπουργός Οικονομικών της γειτονικής χώρας Mehmet Şimşek δήλωσε στην εφημερίδα Hurriyet, ότι ο ίδιος, όχι μόνο έχει λογαριασμό στο twitter, αλλά έχει και πολλούς ακόλουθους, οι οποίοι του δίνουν διάφορες χρήσιμες πληροφορίες για φορολογικές παρατυπίες.

Κλείσιμο


Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε το παράδειγμα ενός χρήστη που επισκέφθηκε δημοφιλές εστιατόριο και η απόδειξη που του έδωσαν έγραφε ότι ήταν ο δεύτερος πελάτης του καταστήματος. Ο χρήστης έστειλε την απόδειξη στον υπουργό, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι φρόντισε να γίνει «ό,τι ήταν απαραίτητο»!

Ο Mehmet Şimşek ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτικός στην συνέντευξή του και υποστήριξε ότι στο υπουργείο χρησιμοποιούν και άλλες «παράδοξες» μεθόδους για να πιάσουν φοροφυγάδες. Ο ίδιος αναφέρθηκε σε ένα ζαχαροπλαστείο και δήλωσε ότι το υπουργείο σύγκρινε τις ποσότητες ζάχαρης που το ζαχαροπλαστείο αγόραζε με τις πωλήσεις των γλυκών που δήλωνε στην εφορία και οι υπεύθυνοι εφοριακοί ανακάλυψαν ότι το κατάστημα έκανε ψευδή φορολογική δήλωση.

Πάντως, η τουρκική κυβέρνηση στο σύνολό της δεν φαίνεται να συμμερίζεται τον υπουργό Οικονομικών και την χρησιμότητα που βρίσκει στο twitter για την φοροδιαφυγή, αφού σύμφωνα με την Hurriyet ετοιμάζεται να εφαρμόσει νέα πρωτόγνωρα μέτρα εναντίον των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης