Ιράν: Θα την κρεμάσουν επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Ιράν: Θα την κρεμάσουν επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της

Μια 26χρονη γυναίκα από το Ιράν καταδικάστηκε από δικαστήριο σε θάνατο επειδή σκότωσε άντρα που αποπειράθηκε να την βιάσει

Ιράν: Θα την κρεμάσουν επειδή σκότωσε τον επίδοξο βιαστή της
Η 26χρονη Reyhaneh Jabbari συνελήφθη το 2007 με την κατηγορία της δολοφονίας του Morteza Abdolali Sarbandi, πρώην υπαλλήλου του υπουργείου Πληροφοριών, ο οποίος είχε προσπαθήσει να την βιάσει.



Η γυναίκα καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Τεχεράνης το 2009 και η απόφαση της εκτέλεσής της έγινε δεκτή και από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ιράν. Η περίπτωση της γυναίκας προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή και μια εκστρατεία για να μην εκτελεστεί η 26χρονη έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει 190.000 υπογραφές.

Κλείσιμο


Η γυναίκα επρόκειτο να εκτελεστεί την Τρίτη, αλλά η Διεθνής Αμνηστία δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι σύμφωνα με «πηγές» της οι αρχές αποφάσισαν την αναβολή της εκτέλεσης για δέκα μέρες. Εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας δήλωσε στην εφημερίδα: «Είμαστε ανακουφισμένοι που η γυναίκα διέφυγε τον κίνδυνο, αλλά κάνουμε έκκληση στις ιρανικές αρχές να μας διαβεβαιώσουν ότι η εκτέλεση δεν θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και τους ζητάμε να γίνει επανεξέταση της υπόθεσης, επειδή θεωρούμε ότι η αρχική έρευνα ήταν εσφαλμένη».

Η 26χρονη γυναίκα έχει παραδεχτεί ότι μαχαίρωσε τον άντρα μία φορά πισώπλατα, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν τον σκότωσε εκείνη, αλλά ένας άλλος άντρας. Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν διερευνήθηκε ποτέ σε βάθος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης