Σάλος στις ΗΠΑ: Ο καλύτερα φυλασσόμενος στόχος του κόσμου... δεν φυλάσσεται και τόσο καλά!

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο καλύτερα φυλασσόμενος στόχος του κόσμου... δεν φυλάσσεται και τόσο καλά!

Στήνουν και δεύτερο φράχτη στο Λευκό Οίκο - Δείτε σε ποιες περιπτώσεις «πιάστηκαν στον ύπνο» οι άνδρες ασφαλείας του αμερικανού προέδρου 

Σάλος στις ΗΠΑ: Ο καλύτερα φυλασσόμενος στόχος του κόσμου... δεν φυλάσσεται και τόσο καλά!
Θεωρείται ο καλύτερα φυλασσόμενος άνθρωπος στον κόσμο ωστόσο, οι μυστικοί πράκτορες που έχουν γίνει η... σκιά του έχουν κάνει σωρεία λαθών θέτοντας σε κίνδυνο, ουκ ολίγες φορές, τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σήμερα, η Τζούλια Πίρσον, επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα μέλη του Κογκρέσου τα οποία αναμένεται να τη... βομβαρδίσουν με ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια του Μπαράκ Ομπάμα. Η ίδια, πάντως, θα προσπαθήσει να τους καθησυχάσει λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα "Telegraph".

Πριν από μερικές ημέρες, η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανήγειρε έναν δεύτερο φράχτη μεταξύ του Λευκού Οίκου και της λεωφόρου Πενσιλβάνια, λίγες ημέρες αφότου ένας άνδρας πέρασε τον κύριο φράχτη και εισέβαλε στο εσωτερικό από μια ξεκλείδωτη πόρτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των μυστικών υπηρεσιών, ο νέος φράχτης δημιούργησε μια «προσωρινή ουδέτερη ζώνη», την ώρα που αξιολογούνται οι κανόνες ασφαλείας. Το δεύτερο φράγμα είναι μια σειρά από συνδεδεμένα μέρη με ύψος περί το ένα μέτρο. Η Μυστική Υπηρεσία, που προστατεύει τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο, τις οικογένειές τους και τους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, δεν ανακοίνωσε για πόσο χρονικό διάστημα θα παραμείνει στη θέση του το δεύτερο εμπόδιο.

Καλού κακού, πάντως, η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας διέταξε ανασκόπηση των κανόνων ασφαλείας, και την «άμεση ενίσχυση των περιπολιών και της επιτήρησης» γύρω από τον Λευκό Οίκο.
Κλείσιμο

Δείτε παρακάτω τα «ασυγχώρητα λάθη» της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ, που φέρνουν σε δεινή θέση την επικεφαλής των πρακτόρων που προστατεύουν τον Μπαράκ Ομπάμα.

Σεπτέμβριος, 2014

Σημαντικά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα της φύλαξης του Λευκού Οίκου δημιουργεί η σύλληψη του 42χρονου ψυχικά διαταραγμένου βετεράνου Ομάρ Χοσέ Γκονζάλες, ο οποίος πήδηξε άοπλος τα ξημερώματα του Σαββάτου πάνω από το κιγκλίδωμα της προεδρικής κατοικίας του Ομπάμα, για να τρέξει μερικές δεκάδες μέτρα στο γρασίδι, προτού συλληφθεί.

Παρότι το συγκεκριμένο κρούσμα δεν απείλησε τη ζωή του προέδρου ή των επισκεπτών της «εκτελεστικής έπαυλης», όπως ονομαζόταν ο Λευκός Οίκος μέχρι τη δεκαετία του 1910, αποκάλυψε σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας, επιβεβαιώνοντας το πόρισμα παλιότερης έρευνας, που δημοσιεύθηκε σε χθεσινό άρθρο της εφημερίδας «Washington Post».Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας,ο O Ομάρ Γκονζάλες, ο οποίος είχε μαζί του ένα μαχαίρι,κατάφερε να εξουδετερώσει ένα πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας και εισχώρησε στον κύριο όροφο του κτιρίου όπου διαμένει η οικογένεια του Αμερικανού προέδρου.

Μάρτιος, 2014

Τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την "Washington Post", τρεις πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που ήταν υπεύθυνοι για την προστασία του Μπαράκ Ομπάμα, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους αφού πέρασαν μια... ξέφρενη βραδιά στο Άμστερνταμ. Συγκεκριμένα, ένας από τους πράκτορες μέθυσε τόσο πολύ που βρέθηκε αναίσθητος στο χολ ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε το πρωί της Κυριακής, λίγες μόνο ώρες πριν την άφιξη Ομπάμα στην Ολλανδία. Αμέσως οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ενημέρωσαν την πρεσβεία των ΗΠΑ. Το νέο το έμαθε πολύ γρήγορα και ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Μυστικών Υπηρεσιών, δηλώνοντας στο περιοδικό "TIME", το οποίο επικοινώνησε μαζί του, ότι τρεις υπάλληλοι επέστρεψαν στις ΗΠΑ για «λόγους πειθαρχίας». Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις απολύθηκαν.

Απρίλιος, 2012

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν προκαλέσει σκάνδαλο όταν πράκτορές της είχαν κατηγορηθεί για συναντήσεις με εκδιδόμενες γυναίκες στη διάρκεια ενός ταξιδιού του Ομπάμα στην Κολομβία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης