Βρετανία: Έκρυψαν χρήματα σε προφυλακτικά για να τα δώσουν στους τζιχαντιστές

Βρετανία: Έκρυψαν χρήματα σε προφυλακτικά για να τα δώσουν στους τζιχαντιστές

Σε δίκη δύο γυναίκες που κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να χρηματοδοτήσουν τζιχαντιστές

Βρετανία: Έκρυψαν χρήματα σε προφυλακτικά για να τα δώσουν στους τζιχαντιστές
Μια Βρετανίδα φοιτήτρια, η 27χρονη Νάουαλ Μσάαντ, η οποία συνελήφθη τον Ιανουάριο στο αεροδρόμιο Χίθροου είχε κρύψει στο σώμα της το ποσό των 20.000 ευρώ με σκοπό να χρηματοδοτήσει τους Σύρους αντάρτες, όπως κατέθεσαν σήμερα μάρτυρες στη δίκη της.

Η Μσάαντ δικάζεται μαζί με την Αμάλ Ελουαχάμπι, τη σύζυγο ενός τζιχαντιστή ο οποίος έφυγε πέρσι το καλοκαίρι από τη Βρετανία για να πολεμήσει στη Συρία. Η Ελουαχάμπι φέρεται ότι στρατολόγησε τη φίλη της ως "έμπιστη αγγελιαφόρο" για να μεταφέρει χρήματα στη Μέση Ανατολή.

Η 27χρονη συνελήφθη στις 16 Ιανουαρίου ενώ ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Στον έλεγχο που της έγινε βρέθηκε στα εσώρουχά της ένα προφυλακτικό γεμάτο με χαρτονομίσματα των 500, 200 και 100 ευρώ. Τα χρήματα αυτά "προορίζονταν για τη χρηματοδότηση των τζιχαντιστών" στη Συρία, δήλωσε ο εισαγγελέας Μαρκ Ντένις, κάτι που οι δύο κατηγορούμενες αρνούνται.

Την ίδια ημέρα αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της Αμάλ Ελουαχάμπι και βρήκαν "ενοχοποιητικά στοιχεία" για τις δύο γυναίκες. Μεταξύ άλλων κατάφεραν να υποκλέψουν τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο γυναικών με τον σύζυγο της Ελουαχάμπι στις οποίες κάνουν λόγο για τη μεταφορά των χρημάτων. Ο τζιχαντιστής σύζυγος είχε επίσης στείλει στη γυναίκα του βίντεο και φωτογραφίες, σε μία από τις οποίες εικονίζεται ένα αγόρι "μάρτυρας", ηλικίας μεταξύ 10-13 ετών, που κρατά ένα Καλάσνικοφ.

Η δίκη αυτή διεξάγεται ενώ πυκνώνουν στη Βρετανία οι ανησυχίες για τον αυξανόμενο αριθμό των Βρετανών που φεύγουν για να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ, κυρίως στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Από την αρχή του έτους οι βρετανικές αρχές έχουν συλλάβει δεκάδες ανθρώπους που πήγαιναν ή επέστρεφαν από τη Συρία, κυρίως μέσω Τουρκίας. Νωρίτερα σήμερα, δύο αδελφοί επίδοξοι τζιχαντιστές δήλωσαν ένοχοι, ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, παραδεχόμενοι ότι πήγαν στη Συρία για να εκπαιδευτούν και να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης