Σοκ και οργή στην παγκόσμια κοινότητα έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου μιας οκτάχρονης νύφης στην πόλη Hardh στην Υεμένη, στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας του Κουβέιτ «Al Watan», το άτυχο κοριτσάκι, ονόματι Rawan, έφερε βαριά τραύματα στα γεννητικά όργανα και πέθανε από εσωτερική αιμορραγία, έπειτα από την πρώτη νύχτα του γάμου της με έναν 40χρονο άνδρα.
Κλείσιμο
Φωτογραφία της μικρής Rawan
Ακτιβιστές και πολίτες ζητούν τώρα τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία του 40χρονου γαμπρού αλλά και της οικογένειας του κοριτσιού που επέτρεψε να γίνει αυτός ο γάμος.
Μάλιστα, στο Κουβέιτ, μπλόγκερς έχουν εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά του 40χρονου τον οποίο αποκαλούν «ένα κτήνος που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το ένα τέταρτο των κοριτσιών που γεννιούνται στην Υεμένη παντρεύονται πριν γίνουν 15 ετών. Τα έθιμα στην χώρα θέλουν τα κορίτσια να παντρεύονται σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία για να γίνουν «καλές και υπάκουες» γυναίκες, να κάνουν πολλά παιδιά και να μείνουν μακριά από πειρασμούς κατά τη διάρκεια του έγγαμου βίου τους.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»