Ρωσία: Αν η Νότια Κορέα δώσει όπλα στην Ουκρανία, θα σημαίνει ότι εμπλέκεται στον πόλεμο

Ρωσία: Αν η Νότια Κορέα δώσει όπλα στην Ουκρανία, θα σημαίνει ότι εμπλέκεται στον πόλεμο

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ άφησε να εννοηθεί πως η Μόσχα θα απαντήσει προμηθεύοντας προχωρημένο οπλισμό στη Βόρεια Κορέα

tanks-rosia-oukrania
Οποιαδήποτε απόφαση της Νότιας Κορέας να εφοδιάσει με όπλα την Ουκρανία θα καταστήσει τη Σεούλ συμμετέχουσα στη σύγκρουση, δήλωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Η Νότια Κορέα κατήγγειλε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και έδωσε οικονομική και ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο, όμως αντίθετα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους απέφυγε μέχρι τώρα να στείλει όπλα.

Σε συνέντευξη χθες Τρίτη στο Reuters πριν από μια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γουν Σουκ Γέολ είπε πως η Σεούλ θα εξετάσει την αποστολή όπλων στο Κίεβο σε περίπτωση μιας μεγάλης νέας επίθεσης εναντίον Ουκρανών αμάχων.

«Δυστυχώς η Σεούλ έχει λάβει μια μάλλον εχθρική στάση στην όλη ιστορία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Θα προσπαθήσουν να τραβήξουν όλο και περισσότερες χώρες απευθείας σε αυτή τη σύγκρουση. Όμως, βέβαια, η έναρξη της παράδοσης όπλων θα σημαίνει έμμεσα ένα ορισμένο στάδιο ανάμιξης σε αυτή τη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος τη Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στενός συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, που κάνει συχνά πολεμοχαρή σχόλια για τη στρατιωτική εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, άφησε να εννοηθεί πως η Μόσχα θα απαντήσει προμηθεύοντας προχωρημένο οπλισμό στη Βόρεια Κορέα.

Κλείσιμο
«Αναρωτιέμαι τι θα πουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας [της Νότιας Κορέας] όταν δουν τα τελευταία σχέδια ρωσικών όπλων στα χέρια των πιο κοντινών γειτόνων τους, των εταίρων μας από τη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτηση στο Instagram.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ακρόπολη: Βαριές διώξεις στους δύο ανήλικους για το μαχαίρωμα του 18χρονου στην Ακρόπολη

Ουκρανία: Έφτασαν στο Κίεβο τα πρώτα Patriot - Τι σημαίνει η κίνηση των ΗΠΑ

Ντιέγκο Μαραντόνα: 8 γιατροί στο εδώλιο για τον θάνατό του - Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης