Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη στη Δυτική Γαλλία, όταν ένας 37χρονος άντρας άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια επαγγελματικής συνάντησης.
Η αστυνομία ανέφερε ότι το κίνητρο του δράστη παραμένει ασαφές, ωστόσο υπάρχει επαγγελματικός δεσμός ανάμεσα σε αυτόν και την εταιρεία στο Saint-Varent της Γαλλίας, όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Μετά τους πυροβολισμούς, ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ κατέληξε λίγες ώρες μετά.
Η πόλη βρίσκεται περίπου 366 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Παρισιού.
«Τα γεγονότα συνέβησαν σήμερα στα γραφεία εταιρείας που διαχειρίζεται λατομεία στο Saint-Varent», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Ένας υπάλληλος εισήλθε στα διοικητικά γραφεία της εταιρείας και μπήκε σε μια αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη μια επαγγελματική συνάντηση».
Ο άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ήταν οπλισμένος με πιστόλι, μετά τους πυροβολισμούς«έστρεψε το όπλο στον εαυτό του», τόνισε η εκπρόσωπος της αστυνομίας και συνέχισε: «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι συνέβη στον χώρο εργασίας και υπάρχει επαγγελματικός δεσμός μεταξύ του ατόμου που πυροβόλησε και της εταιρείας. Ήταν σε υποχρεωτική άδεια και προφανώς είχε κηρυχθεί ακατάλληλος για να συνεχίσει να εργάζεται. Δεν ξέρουμε ακριβώς για ποιο λόγο».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.