Στο 62% η χρήση του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα

Στο 62% η χρήση του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα

Η εμπορική του αξία ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια δολάρια

Στο 62% η χρήση του παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα
Οι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών αναφέρουν τους κινδύνους ασφαλείας από κακόβουλο λογισμικό ως την κορυφαία αιτία για να μην χρησιμοποιεί κάποιος παράνομο λογισμικό. Μεταξύ των ανησυχιών τους είναι οι εισβολές από χάκερ και η απώλεια δεδομένων. Ωστόσο, το 62% του λογισμικού που είχε εγκατασταθεί σε προσωπικούς υπολογιστές στην Ελλάδα το 2013 δεν είχε την κατάλληλη άδεια χρήσης.

Αυτά και άλλα ευρήματα που δημοσιεύονται στην παγκόσμια έρευνα λογισμικού της BSA υπογραμμίζουν την ανάγκη για αποτελεσματικές πρακτικές διαχείρισης λογισμικού, ιδιαίτερα στο χώρο των επιχειρήσεων.

Η έρευνα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια για την BSA από την IDC, η οποία φέτος απευθύνθηκε σε χρήστες υπολογιστών σε 34 αγορές, συμπεριλαμβανομένων περίπου 22.000 ιδιωτών και εργαζομένων χρηστών PC και περισσότερων από 2.000 στελεχών πληροφορικής. 

Κλείσιμο
Μεταξύ των ευρημάτων είναι:
-Το ποσοστό του λογισμικού για PC που είχε εγκατασταθεί χωρίς την κατάλληλη αδειοδότηση στην Ελλάδα ήταν 62% το 2013, οριακά αυξημένο κατά 1% σχέση με το 2011. Η εμπορική αξία του εν λόγω παράνομου λογισμικού ανέρχεται σε 220 εκατομμύρια δολάρια.

-Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι χρήστες υπολογιστών σε όλο τον κόσμο επιλέγουν τη μη χρήση παράνομου λογισμικού είναι η αποφυγή απειλών κατά τους ασφάλειας από κακόβουλα λογισμικά. Μεταξύ των κινδύνων που συνδέονται με το παράνομο λογισμικό, το 64 % των χρηστών αναφέρουν τη  μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από χάκερς ως βασική ανησυχία και το 59% την απώλεια δεδομένων.

-Μόνο το 35% των εταιρειών παγκοσμίως έχουν σαφή πολιτική που απαιτεί  χρήση λογισμικού με κατάλληλη άδεια χρήσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης