Σάκης Τανιμανίδης - Γιώργος Μαυρίδης: Η ζωή τους ένα παγκόσμιο πάρτυ

Σάκης Τανιμανίδης - Γιώργος Μαυρίδης: Η ζωή τους ένα παγκόσμιο πάρτυ

Ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης, πίνοντας χαλαρά τον καφέ τους στη συμπρωτεύουσα, μιλούν για τα περιπετειώδη ταξίδια τους και τα πάρτυ που στήνουν σε όλο τον κόσμο, για τα οποία δεν χρειάζονται πολλά: λίγη καλή διάθεση, γερές δόσεις χιούμορ και η αδελφική αγάπη που τους δένει τα τελευταία δέκα χρόνια είναι παραπάνω από αρκετά

Σάκης Τανιμανίδης - Γιώργος Μαυρίδης: Η ζωή τους ένα παγκόσμιο πάρτυ
«Στην Καλαμαριά μεγάλωσα κι εσύ στη Θέρμη! Με δουλεύεις;» ακούγεται να λέει μέσα στη ζούγκλα του Αμαζο­νίου ο Γιώργος Μαυρίδης στον Σάκη Τανιμανίδη, προσπαθώντας να τον πείσει να μη διασχίσουν το ποτάμι. Λίγα λεπτά αργότερα βγήκαν άρον-άρον έξω από το νερό γιατί έπεσαν πάνω σε ανακόντα. Αυτή είναι μια σουρεαλιστική σκηνή που έχει εκτυλιχθεί μπροστά στις οθόνες μας, κάποια Τετάρτη βράδυ. Αυτοί είναι οι «World Party»: δύο παιδιά που δεν το παίζουν υπερήρωες, ούτε πρεσβευτές της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν πλασάρουν ότι έγιναν σοφότεροι από τις βόλτες τους σε όλο τον πλανήτη. Παραμένουν δύο φίλοι που τους εξιτάρουν το άγνωστο, η περιπέτεια και οι τρέλες στα πιο απίθανα μέρη του κόσμου: στην έρημο της Ιορδανίας, στον προορισμό-φετίχ των ταξιδιωτών, το Μάτσου Πίτσου, στα βουνά των Ιμαλαΐων, στα φυσικά spa της παγωμένης Ισλανδίας.




«Περνάμε καλά κι αυτό φαίνεται. Ετσι δεν λένε όλοι;» λέει ο Γιώργος Μαυρίδης με χιουμοριστική διάθεση στην αρχή της κουβέντας μας. Αν σταματούσαν να περνάνε καλά, θα τελείωνε και η εκπομπή; «Το “World Party” ξεκίνησε ως μια παρέα φίλων που ταξιδεύει στον κόσμο. Το Α και το Ω ήταν και είναι να περνάμε καλά. Αν αυτό σταματήσει να συμβαίνει για κάποιον λόγο, σταματάει και η εκπομπή, δεν γίνεται αλλιώς. Δεν φαίνεται πάντως ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο στο κοντινό μέλλον», απαντά ο βραβευμένος tattoo artist. Την ίδια γνώμη έχει και ο Σάκης Τανιμανίδης: «Μιλώντας υποθετικά, ναι, θα σταματούσαμε την εκπομπή εφόσον ο λόγος που τη δημιουργήσαμε είναι ακριβώς επειδή περνάμε καλά».

Κλείσιμο


Πιστεύουν ότι η εμπειρία του «World Party» έχει δυναμώσει τη φιλία τους; «Με τον Γιώργο είμαστε κολλητοί πάνω από δέκα χρόνια. Η φιλία μας έχει περάσει πολλά και έχει δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο αυτά τα χρόνια του “World Party” με τη συνεχή τριβή στα ταξίδια. Η εκπομπή θα τελειώσει κάποια στιγμή, ενώ εμείς θα είμαστε ακόμα εδώ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε οι δύο κολλητοί που ξεκίνησαν πριν από δέκα χρόνια. Μπορεί, όμως, να μιλάμε πιο συχνά για τη φιλία μας με τον Γιώργο, αλλά ουσιαστικά η παρέα του “World Party” αποτελείται από τέσσερα άτομα. Οι άλλοι δύο είναι ο Τέο Πλακίδης και ο Γιώργος Λέντζας. Με τον Τέο μάλιστα είμαστε φίλοι για πάνω από 15 χρόνια. Για τον Λέντζα δεν μπορώ να πω περισσότερα γιατί ακόμα προσπαθώ να ανακαλύψω ολόκληρο το φάσμα της απεραντοσύνης του», απαντά ο Σάκης, με τον Γιώργο να συμπληρώνει: «Είναι ακριβώς όπως το είπες. Μια φιλία δυναμώνει μέσα από τις εμπειρίες, καλές ή κακές».



Οσο αλωνίζουν τον πλανήτη Γη, η φήμη τους στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη τους, τη Θεσσαλονίκη, μεγαλώνει. Στον δρόμο έχουν μάθει να ακούνε σε δύο ονόματα. «Αλλοι μάς φωνάζουν Word Party και άλλοι με τα ονόματά μας!» λέει ο Γιώργος Μαυρίδης. Ο Σάκης, όμως, έχει άλλη εκδοχή: «Εμένα κανονικά Σάκη… Τον Γιώργο, νομίζω, τον φωνάζουν “κλαρινιτζή” στον δρόμο (γελάει)», λέει με περιπαικτική διάθεση. 



Ποιος από τους δύο το ’χει στο φλερτ; «Αφού ο Σάκης είναι πιο επικοινωνιακός, μάλλον θα είναι καλύτερος και στο φλερτ», παραδέχεται ο Γιώργος Μαυρίδης. «Εγώ όμως είμαι πιο γρήγορος στο τρέξιμο, όπως αποδείχτηκε στην Τζαμάικα», προσθέτει. Ο Σάκης θέλησε να αποκαταστήσει τη φήμη του. «Είναι ντροπή να λέγονται τέτοιες ανακρίβειες σχετικά με την ταχύτητά μας αφού στην Τζαμάικα, όπου διαγωνιστήκαμε, είχα βαρύ στομάχι από μια ομελέτα με 6 αυγά που έφαγα για πρωινό και αυτό αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Προκαλώ τώρα δημόσια τον Γιώργο σε αγώνα τρεξίματος. Εδώ και τώρα. Οσο για το φλερτ, ξέρεις ποιος έχει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στα κορίτσια; Ο Κούρος! Ο Γιώργος Λέντζας».



Η πλάκα δεν περιορίζεται μεταξύ τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που πειράζουν τον κόσμο που συναντούν στον δρόμο τους. Προσπαθούν, όμως, να μην ξεπερνούν τα όρια και να μην πατούν την κόκκινη γραμμή, περνώντας στο τερέν της κοροϊδίας. «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς χιούμορ. Στην εκπομπή μας γνωρίζουμε κόσμο, τους πειράζουμε και γελάμε. Καμιά φορά, όμως, αυτό που εμείς ζούμε εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην περάσει στον κόσμο όπως εμείς το αισθανόμαστε και κάποιος τηλεθεατής να το εκλάβει ως κοροϊδία. Για μας δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Σεβόμαστε απόλυτα κάθε άνθρωπο που γνωρίζουμε και διαχωρίζουμε πλήρως τον χαβαλέ από την κοροϊδία», λέει με έμφαση ο Σάκης. Ο Γιώργος κουνά συγκαταβατικά το κεφάλι και συμπληρώνει: «Κάνουμε καλοπροαίρετη πλάκα. Θέλουμε να περάσουμε καλά χωρίς να θίξουμε κανέναν. Αν έχεις καλή πρόθεση, δύσκολα πατάς αυτή τη γραμμή».



Οι World Party στη Ρωσία

Επιστρέφουν -έστω και για λίγο- στη μικρή οθόνη με το επεισόδιο που μας χρωστούσαν από την προηγούμενη σεζόν με προορισμό τη Ρωσία. Προσγειώθηκαν στη Μόσχα, προσπάθησαν να περάσουν από το σκληρό face control στο ακριβότερο κλαμπ της πόλης και έμπλεξαν σε μια επικίνδυνη περιπέτεια στο μετρό της ρωσικής πρωτεύουσας, την οποία αρνούνται σθεναρά να αποκαλύψουν. «Για το επεισόδιο της Ρωσίας έχει απαγορευτεί κάθε είδους συζήτηση, μετά από μυστικό meeting μεταξύ του Πούτιν, της KGB, της CIA, του 007, των 7 Νάνων και του Λάνιστερ! Οπότε δεν μπορώ να πω κουβέντα, θα το δείτε μόνοι σας», λέει ο Σάκης χαμηλόφωνα προκαλώντας το δυνατό γέλιο του Γιώργου.

Εξω από το Κρεμλίνο, είχαν και μια τυχαία συνάντηση με τον σωσία του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Τον πετύχαμε στον δρόμο και ο Γιώργος ήθελε να του πει δυο λογάκια. Ρωτήστε τον ίδιο καλύτερα», λέει ο Σάκης Τανιμανίδης για την εν λόγω συνάντηση δίνοντας πάσα στον κολλητό του. «Θα έλεγα καλύτερα ότι είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση μαζί του», προσθέτει γελώντας ο Γιώργος Μαυρίδης. 

Θα ήθελαν να τα ψάλουν και στους δικούς μας πολιτικούς; «Εννοείται πως όχι! Είναι ανούσιο να τα ψάλεις σε κάποιον που ξέρεις εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να αλλάξει. Οι δικοί μας πολιτικοί έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο βλακείας πλέον, έχουν ανοσία σε κάθε μορφή εποικοδομητικής κριτικής και παραπόνου», λέει ο Σάκης.

Αναρωτιέμαι αν υπήρξαν στιγμές που αυτοί οι άνετοι τύποι που έχω μπροστά μου τα βρήκαν δύσκολα σε κάποιον προορισμό. «Εύκολο!» απαντά ο Γιώργος Μαυρίδης, εννοώντας το ταξίδι του στο Νεπάλ όπου τον χτύπησε η νόσος των ορειβατών. «Αλήθεια, πώς αντιδρούν οι δικοί σας βλέποντας την εκπομπή; Χαίρονται ή ανησυχούν για σας;» τους ρωτώ. «Χαίρονται μέχρι να με δουν σχεδόν να πεθαίνω on air στο Νεπάλ, για παράδειγμα. Εκεί μια ανησυχία τούς πιάνει!» λέει γελώντας ο γνωστός tattoo artist Γιώργος Μαυρίδης, ενώ ο Σάκης με παροτρύνει να τηλεφωνήσω στη μητέρα του: «Γράψε σε παρακαλώ ένα τηλέφωνο να πάρεις τη μάνα μου να τη ρωτήσεις απευθείας. Είναι όπως το λες. Χαίρονται και ανησυχούν ταυτόχρονα με όλες τις βλακείες που κάνουμε».

Τι δεν αντέχει ο ένας στον άλλον όταν καλούνται να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο; Ο Σάκης δείχνει να το σκέφτεται λίγο και απαντά: «Θα σ’ το θέσω από την ανάποδη. Αυτό που εκτιμώ πάνω του είναι αυτό που μου τη δίνει ταυτόχρονα: το πείσμα του». Ο Γιώργος είναι πιο σαφής: «Αν τον ακούσω ακόμα μια φορά να μου λέει “πεινάω”, θα τρελαθώ!». 

Θυμούνται κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεοπτικής τους περιπλάνησης κάποια στιγμή που να είπαν στον εαυτό τους «Μακάρι αυτό που ζω να διαρκούσε για πάντα»; «Πολλές φορές, σίγουρα όχι στο Νεπάλ πάντως (γέλια). Στο Ρίο, στο Μαϊάμι, στον Αμαζόνιο. Ξέρεις, υπάρχουν αγκαλιές και χαμόγελα που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Είναι φυσικό από τη στιγμή που ταξιδεύεις και γνωρίζεις ανθρώπους να δένεσαι μαζί τους», απαντά ο Γιώργος Μαυρίδης. 

Ο Σάκης, πάλι, βαριέται πολύ εύκολα ώστε να ευχηθεί να κρατούσε κάτι για πάντα. «Αυτή είναι και η ίδια η έννοια του ταξιδιού για μένα, η αλλαγή. Ωστόσο ένα ταξίδι που έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου είναι εκείνο στην Τραπεζούντα του Πόντου. Εκείνα τα χώματα είναι ένα κομμάτι της καταγωγής μου, του εαυτού μου. Και αφού τα είδα από κοντά, θέλω να κρατήσω την ανάμνηση αναλλοίωτη στον χρόνο χωρίς παρεμβολές από την υπάρχουσα κατάσταση εκεί. Οσο κι αν ακουστεί οξύμωρο, θα προτιμούσα να μην ξαναπάω γιατί ήταν ο προορισμός που με άγγιξε περισσότερο!» τονίζει. 

Σε εκείνο το ταξίδι στην Τραπεζούντα είχαν επισκεφτεί το μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Ποια είναι η σχέση του με τον Θεό; «Εμένα η σχέση μου μαζί Του είναι πολύ καλή… Δεν ξέρω όμως η δική Του σχέση με μένα πώς είναι. Αυτό είναι κάτι που το αναζητώ τώρα τελευταία και μόλις έχω νέα θα σας ενημερώσω!» απαντά ο Σάκης. Τελικά ισχύει ότι «σαν τη Χαλκιδική δεν έχει»; «Να σε διορθώσω», σπεύδει ο Σάκης Τανιμανίδης. «Σαν την Ελλάδα δεν έχει. Η Χαλκιδική είναι μέρος του ίδιου παραδείσου». «Εχει και παραέχει!» αντιτείνει ο Γιώργος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης