Έτοιμη η Εθνική βόλεϊ ανδρών για τον αυριανό ημιτελικό με την Σλοβενία

Έτοιμη η Εθνική βόλεϊ ανδρών για τον αυριανό ημιτελικό με την Σλοβενία

Χωρίς προβλήματα και χωρίς άγχος οι Έλληνες διεθνείς θα διεκδικήσουν αύριο το βράδυ (21:10, ΕΡΤ2, OTESport7HD) το εισιτήριο για τον τελικό του Final 4 του 3ου γκρουπ του World League

Έτοιμη η Εθνική βόλεϊ ανδρών για τον αυριανό ημιτελικό με την Σλοβενία
Την τελευταία τριετία σχεδόν σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις της Εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών ο κοινός παρονομαστής δεν είναι άλλος από την Εθνική Σλοβενίας.

Αυτούς αντιμετωπίσαμε τον Ιούλιο του 2014 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού, χάνοντας 3-2 στην Θεσσαλονίκη και επικρατώντας με 3-1 στο Μάριμπορ, μ’ αυτούς παίξαμε πέρσι (πάλι για το Ευρωπαϊκό Λιγκ) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων όπου χάσαμε δύο φορές στις λεπτομέρειες κι αποκλειστήκαμε από το Final 4.

Τώρα για 3η συνεχόμενη χρονιά οι Σλοβένοι στέκονται και πάλι εμπόδιο στο δρόμο μας, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του 3ου γκρουπ του World League που διεξάγεται αύριο το βράδυ στην «Fraport Arena» της Φρανκφούρτης.

Πέντε ημέρες μετά την επικράτηση μας με 3-1 στο Αλεξάνδρειο, στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής των προκριματικών ομίλων της διοργάνωσης, Ελλάδα και Σλοβενία βρίσκονται ξανά αντιμέτωπες σε ένα παιχνίδι εντελώς διαφορετικό.

Τόσο λόγω συνθηκών όσο και λόγω προσώπων. Το ματς της περασμένης Κυριακής ήταν σχετικά αδιάφορο καθώς κι οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση τους στο Final 4, αλλά τώρα κρίνεται μια πρόκριση σε έναν τελικό.
Κλείσιμο

Οι Σλοβένοι, από τη στιγμή που τους αποκλείσαμε τον Ιούλιο του 2014 στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ έχουν… εκτοξευθεί, καθώς πέρσι κατέκτησαν την συγκεκριμένη διοργάνωση και τον περασμένο Σεπτέμβριο έφτασαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Λογικό είναι να θεωρούνται το φαβορί, αλλά κι η δική μας ομάδα μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι. Πολύ δε περισσότερο έχοντας τον Δημήτρη Τζούριτς στην σύνθεση της (ο οποίος έχασε τους αγώνες της Θεσσαλονίκης λόγω ίωσης). Ο αρχηγός ήταν ο δήμιος των Σλοβένων πριν από δύο χρόνια (με 33 πόντους) και σίγουρα θα ήθελα να δώσει τα διαπιστευτήρια του στον τεχνικό της Σλοβενίας Αντρέα Τζιάνι, ο οποίος την επόμενη σεζόν θα τον έχει παίκτη στην Βερόνα!

«Οι Σλοβένοι θα εμφανιστούν καλύτεροι απ’ ότι στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Η ομάδα με την πρόκριση της στο Final 4 έχει πετύχει το στόχο της και θα είμαστε απελευθερωμένοι από το άγχος. Καταφέραμε αυτό που θέλαμε και τώρα μένει να δώσουμε το 100% για να πάρουμε τη νίκη», δήλωσε με νόημα ο Ανδρέας Φράγκος για να συμπληρώσει ο Ραφαήλ Κουμεντάκης: «Επιτέλους, η δουλειά και ο ιδρώτας που έχουμε ρίξει στο γήπεδο ανταμείβεται με αυτό το Final-4. Θα παίξουμε αύριο για τη νίκη και θα διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στον τελικό». 

Στον πρώτο ημιτελικό (18:10, OTESport7HD) η οικοδέσποινα Γερμανία αντιμετωπίσει την Κινεζική Ταϊπέι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης