Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ στο βάδην ο Παπαμιχαήλ

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ στο βάδην ο Παπαμιχαήλ

Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 19.08.74 και άφησε στην ιστορία το δικό του 19.11.07 από πέρυσι

Στίβος: Πανελλήνιο ρεκόρ στο βάδην ο Παπαμιχαήλ
Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ είναι μέχρι στιγμής το πρόσωπο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Ο αθλητής του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.000 μ. βάδην των ανδρών αποδεικνύοντας ότι έχει πολλά ακόμα να δώσει, αφού διανύει περίοδο προετοιμασίας. 

Ο Καρδιτσιώτης πρωταθλητής διένυσε την απόσταση σε 19.08.74 και άφησε στην ιστορία το δικό του 19.11.07 από πέρυσι.
 
«Είναι πλέον μια συνήθεια να συμμετέχω στον κλειστό στίβο. Έχω μπροστά μου έναν δυνατό αγώνα στις 19 Μαρτίου στο Ντουντίντσε όπου θα κάνω 20χλμ. βάδην κι έπειτα θα στρέψω την προσοχή μου  στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Μεγάλος στόχος της χρονιάς είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όπου θέλω να αγωνιστώ και στα 50χλμ βάδην", είπε ο Παπαμιχαήλ και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες προπόνησης στην Καρδίτσα λόγω του ψύχους δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Οι χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την υγρασία δεν επιτρέπουν στο σώμα να ξεκουραστεί. Εδώ οι συνθήκες συγκριτικά μου φάνηκαν ιδανικές. Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε προπονητικό χαρακτήρα» .

Δεύτερος με 20.54.30 ήταν ο Κώστας Ντεντόπουλος και τρίτος ο Γιάννης Βαίτσης 21.08.94

Κλείσιμο
Πανελλήνιο και ο Τσάκωνας
Πανελληνιονίκης με ατομικό ρεκόρ αναδείχθηκε στα 60μ. ο Λυκούργος Τσάκωνας με 6.62, η οποία είναι η 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα. Ο αθητής δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του, αφού μετά το 30 μ. άρχισε να αναπτύσσεται. Η επίδοση του Τσάκωνα είναι νέο ατομικό ρεκόρ, αλλά και όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ, διοργάνωση για την οποία όμως έχει δηλώσει από την αρχή της σεζόν πως δεν ενδιαφέρεται. Δεύτερος με ατομικό ρεκόρ ήταν ο Παναγιώτης Τριβυζάς, που αγώνα σε αγώνα παρουσιάζεται βελτιωμένος. Ο αθλητής τερμάτισε σε 6.72, μπροστά από τον συναθλητή του Παναγιώτη Ανδρεάδη, που πέτυχε 6.73 και επίσης βελτίωσε το ρεκόρ του. 

«Είμαι ικανοποιημένος που βγήκε ατομικό ρεκόρ, γιατί σκοπός είναι να τρέχω πιο γρήγορα κάθε φορά και το πέτυχα. Αυτός είναι ο τελευταίος αγώνας μου για φέτος στον κλειστό στίβο. Από δω και πέρα θέλω να αφοσιωθώ στο 200άρι ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και φυσικά των Ολυμπιακών Αγώνων. 
Σε ότι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες από τον αγώνα μου, πιθανώς να υπάρχουν λάθη, θέλω να δω το βίντεο και να τα συζητήσω με τον προπονητή μου», αποφάνθηκε ο Τσάκωνας. 

Πηγή: Gazzetta
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης