Κυβερνητικά στελέχη: Στις εκλογές της Κεντροαριστεράς προσήλθαν χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ

Κυβερνητικά στελέχη: Στις εκλογές της Κεντροαριστεράς προσήλθαν χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ

Άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζονται ότι η συμμετοχή των 210.264 ψηφοφόρων δεν σημαίνει κι ότι στις εθνικές εκλογές η Κεντροαριστερά θα λάβει πολλαπλάσια ποσοστά

Κυβερνητικά στελέχη: Στις εκλογές της Κεντροαριστεράς προσήλθαν χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ
Προσπάθεια να δείξουν ότι δεν ανησυχούν, ούτε προβληματίζονται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα, καταβάλουν στην κυβέρνηση, η οποία έδειξε πάντως να μην περιμένει αυτή την προσέλευση.
 
Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούσαν το προηγούμενο διάστημα ότι το ενδιαφέρον του κόσμου θα περιοριζόταν σε μερικές δεκάδες χιλιάδες κόσμου και είναι ενδεικτικό ότι στελέχη του κυβερνώντος κόμματος επικαλούνταν τις τελευταίες ημέρες τη χαμηλή θεαματικότητα που είχαν τα τηλεοπτικά ντιμπέιτ των υποψηφίων αρχηγών του νέου φορέα.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου όμως, οι κυβερνώντες φαίνεται να επανεκτιμούν την κατάσταση και να επιχειρούν να διαμορφώσουν μια «γραμμή άμυνας», τουλάχιστον για να αποτρέψουν φυγόκεντρες τάσεις, πασοκογενών δυνάμεων, που είχαν καταφύγει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Κλείσιμο
Είναι δε, στο παρασκήνιο, έντονη η προσπάθεια να υποβαθμίσουν το στοιχείο της συμμετοχής, αλλά και τη σημασία όλης της διαδικασίας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς. Κυβερνητικοί παράγοντες αμφισβητούν για παράδειγμα ότι ο αναφερόμενος αριθμός των συμμετεχόντων στην εκλογική διαδικασία είναι ακριβής και υποστηρίζουν ότι πήγαν και χιλιάδες ψηφοφόροι της ΝΔ!

Άλλοι, πιο προσεκτικοί, λένε ότι είναι φυσιολογική μια τέτοια προσέλευση όταν μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ, με τόσες οργανωτικές δομές, που είχε διαχρονικά. Και ισχυρίζονται ότι αυτή η συμμετοχή δεν σημαίνει κι ότι στις εθνικές εκλογές θα συνοδευτεί από πολλαπλάσια ποσοστά!

Σε κάθε περίπτωση επιμένουν ότι η εσωκομματική διαδικασία δεν θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός ισχυρού πόλου στο χώρο της κεντροαριστεράς, διότι θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα την επόμενη ημέρα εκλογής του αρχηγού. Ειδικά με δεδομένο ότι και ο νέος φορέας έχει προσανατολισμό τη συνεργασία με τη ΝΔ, όπως λένε.

Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο στρατηγικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα όσα γίνονται στην κεντροαριστερά. Αν και παραδέχονται πλέον ότι διορθωτικές αλλαγές στην κυβερνητική πολιτική πρέπει να υπάρξουν, ειδικά στο θέμα της φορολογίας, που έχει σπρώξει τη μεσαία τάξη μακριά από την κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης