Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης δεν αποκλείει νέα διάσκεψη στη Γενεύη

Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης δεν αποκλείει νέα διάσκεψη στη Γενεύη

Χρειάζεται, ωστόσο, καλή προετοιμασία, τόνισε ο Κύπριος πρόεδρος - Στις 17 Μαΐου θα γίνει εκτίμηση των συζητήσεων - Διερωτήθηκε αν η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων

Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης δεν αποκλείει νέα διάσκεψη στη Γενεύη
Στις 17 Μαΐου θα γίνει επανεκτίμηση της όλης πορείας των συνομιλιών ανακοίνωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης
, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί
Κλείσιμο
. Μιλώντας για την συνάντηση διάρκειας 3,5 ωρών, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το κλίμα ήταν καλύτερο από τα αποτελέσματα. 

Έκανε λόγο για μια εκτεταμένη συζήτηση σε μια σωρεία θεμάτων. Συμφωνήσαμε είπε, ότι θα συνεχίσουν οι διαπραγματευτές ώστε να ανιχνεύσουν περεταίρω πως μπορεί να επιτευχθούν συγκλίσεις και θα γίνει μια επανεκτίμηση της όλης πορείας στις 17 του μηνός. 

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην συνάντηση για επανεκτίμηση της πορείας των συνομιλιών, εξήγησε ότι θα γίνει εκτίμηση της όλης πορείας, των εκκρεμοτήτων και θα συζητηθεί το πως μπορούν οι συνομιλίες να προχωρήσουν παραπέρα.

Ερωτηθείς σχετικά με δηλώσεις του Έσπεν Μπάρθ Ειντε, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο νέας συνόδου όπως η πρόσφατη στη Γενεύη, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι δεν αποκλείεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Το θέμα συμπλήρωσε,  είναι να πάμε καλά προετοιμασμένοι. Διερωτήθηκε αν η Τουρκία είναι έτοιμη να συζητήσει τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, αφού όπως είπε δεν μπορούμε να πάμε στη Γενεύη για να δημιουργήσουμε προσδοκίες στον κόσμο και να επιστρέψουμε χωρίς αποτελέσματα ή ενδεχόμενα να βρεθούμε προ ενός αδιεξόδου.
 
Αυτό που επιδιώκουμε είπε ο Κύπριος Πρόεδρος είναι να εξευρεθεί λύση και όχι να βρεθεί τρόπος για τερματισμό του διαλόγου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης