Η κυβέρνηση ανησυχεί από την παράταση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση

Η κυβέρνηση ανησυχεί από την παράταση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση

Ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει στη Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης στο περιθώριο της οποίας θα συναντηθεί και με τον Πάπα Φραγκίσκο

Η κυβέρνηση ανησυχεί από την παράταση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση
Με ένα ακόμα Εurogroup, αυτό της 20ής Μαρτίου, να χάνεται ως σταθμός για τη συμφωνία με τους δανειστές, η κυβέρνηση αναζητά επαρκή… πολιτικά «αντίμετρα» για να ισορροπήσει τις ανησυχίες που εκδηλώνονται ευρύτερα, αλλά και στο εσωτερικό της για την παράταση των διαπραγματεύσεων.

Οι συζητήσεις με τους δανειστές υποτίθεται ότι συνεχίζονται, χωρίς όμως να έχει γίνει αντιληπτή κάποια σημαντική πρόοδος ως προς τα μείζονα θέματα επί των οποίων διαπιστώθηκε χάσμα στις πρόσφατες διαβουλεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Το μόνο που μπορεί να ελπίζει πλέον η κυβέρνηση στο
Eurogroup της Δευτέρας είναι μία γενικόλογη διαπίστωση προόδου, με το χρονοδιάγραμμα να πηγαίνει ολοένα και πιο πίσω. Ακόμα και κάποιες τελευταίες προσπάθειες που γίνονται, ώστε να υπάρξει τηλεδιάσκεψη που θα βελτιώσει τη σύγκλιση απόψεων δεν συγκεντρώνει πολλές ελπίδες.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται με ενδιαφέρον η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Ρώμη στις 24 και 25 Μαρτίου για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ με αφορμή τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ. Ο πρωθυπουργός πιθανόν να έχει επαφές στο περιθώριο με ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες, αναζητώντας μία ώθηση στις συζητήσεις, αν και η λεγόμενη πολιτική διαπραγμάτευση φαίνεται να έχει χάσει την όποια δυναμική της. Εκτός κι αν βοηθήσει στο σκοπό αυτό η παρουσία όλων των ηγετών, του κ. Τσίπρα περιλαμβανομένου, στο… Βατικανό, όπου θα τους υποδεχθεί ο Πάπας Φραγκίσκος!

Στο μεταξύ η κυβέρνηση επιχειρεί να καλύψει πολιτικά το «κενό» που φαίνεται ότι υπάρχει ως προς τους χρόνους ολοκλήρωσης της συμφωνίας. Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν απορροφήσει για μία ακόμη φορά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των υπουργών και του Μαξίμου, αλλά με ισχυρή πλέον την πιθανότητα αυτές να τραβήξουν έως τον Μάιο, προκύπτει η ανάγκη να αναδειχθούν κι άλλα θέματα στην καθημερινή ατζέντα της κυβερνητικής δράσης. Η όξυνση της πολιτικής σύγκρουσης με την αντιπολίτευση δίνει μία διέξοδο, ωστόσο αναζητείται και τρόπος για να αξιοποιηθεί παραγωγικά όλος αυτός ο χρόνος και να χάσει η κυβέρνηση στοιχήματα όπως η καθημερινότητα και η αντιμετώπιση προβλημάτων, που τροφοδοτούν την δυσφορία και αγανάκτηση των πολιτικών, επιβαρύνοντας κι άλλο το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα. Ήδη οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μία απογοητευτική εικόνα, που δεν σχετίζεται μόνο με την πορεία της διαπραγμάτευσης, αλλά με τη συνολική πορεία της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης