Επίδειξη ανακλαστικών από τη ΝΔ: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

Επίδειξη ανακλαστικών από τη ΝΔ: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα

«Γιατί οι δανειστές δεν τόλμησαν να ζητήσουν από εμάς τέτοιο Υπερταμείο;», ρωτούν γαλάζια στελέχη, καταλογίζοντας αναξιοπιστία και υποχωρητικότητα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Επίδειξη ανακλαστικών από τη ΝΔ: Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα
Επίδειξη ανακλαστικών έκανε η Νέα Δημοκρατία αντιδρώντας άμεσα στις αποφάσεις του
Eurogroup με επικριτική για την κυβέρνηση ανακοίνωση την οποία εξέδωσε πριν από τις 5 το πρωί της Τετάρτης και λιγότερο από δύο ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης. 

Έχοντας ανοιχτή γραμμή με τις Βρυξέλλες, τα αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι «τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα», υποστηρίζοντας ότι αυτό συνέβη «διότι είναι παντελώς αναξιόπιστη».

Στο ίδιο πνεύμα αργότερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «παρά την κυβερνητική προπαγάνδα τεχνητής ευφορίας, παρά τον τυφώνα φόρων, παρά την υποθήκευση για 99 χρόνια της κρατικής περιουσίας, η χώρα παραμένει χωρίς προοπτική ανάταξης».
Κλείσιμο

«Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι οι Έλληνες πληρώνουμε τώρα, ακριβά και άμεσα, μια θολή και αβέβαιη υπόσχεση για το μέλλον», πρόσθετε υποστηρίζοντας ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «έξοδος της χώρας από την κρίση δεν φαίνεται στον ορίζοντα»

Κατά τον εκπρόσωπο της ΝΔ, το κόμμα του, αξιολογώντας την πορεία της διαπραγμάτευσης, είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι με τις καθυστερήσεις οδηγούσε τη χώρα σε έναν εγκλωβισμό, «σε ένα πολύ δύσκολο δίλημμα: είτε σε μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, είτε σε μια καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη». 

«Τελικά, αυτό το οποίο συνέβη είναι μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, η οποία επιβεβαιώθηκε με τα όσα ψηφίστηκαν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, στη Βουλή, αλλά και τα όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, περιγράφοντας τρία βασικά συμπεράσματα από την κατάληξη της συνεδρίασης ως εξής: 

*Πρώτον, δεν υπάρχει πλήρης και οριστική ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Παραμένουν ακόμα εκκρεμότητες και προαπαιτούμενα, που - όπως ρητά αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup - αφορούν στα κόκκινα δάνεια, στο συνταξιοδοτικό, στις ιδιωτικοποιήσεις.
*Δεύτερον, η δόση των 7,5 δις ευρώ που συμφωνήθηκε να καταβληθεί στη χώρα μας τον Ιούνιο είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.
*Τρίτον, η Κυβέρνηση δεν έφερε λύση για το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Πήρε μόνον αόριστη και αβέβαιη υπόσχεση.

«Τα μέτρα ψηφίστηκαν από τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιβλήθηκαν στους Έλληνες και θα πληρωθούν από τους Έλληνες, χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα για βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της ΝΔ. «Η πληγή της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι βαθιά. Δεν έχει επουλωθεί. Δεν έχει κλείσει. Κόστισε και κοστίζει ακριβά», συμπλήρωσε.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν ότι οι εταίροι από τη μια δεν εμπιστεύονται στην κυβέρνηση, από την άλλη, όμως, της επιβάλουν μέτρα επειδή βλέπουν διάθεση για υποχωρήσεις. Αναφέρουν ως παράδειγμα, το μείζον ζήτημα που ανέκυψε με το «Υπερταμείο» και σημειώνουν: «Εμείς πιστεύουμε στην απελευθέρωση της οικονομίας, αλλά τέτοιο Υπερταμείο σε εμάς δεν τόλμησαν ποτέ οι δανειστές να ζητήσουν και δεν θα το κάνουν και στο μέλλον όταν γίνουμε κυβέρνηση, διότι όταν λήξει αυτή η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, εμείς θα ανακτήσουμε τη χαμένη εθνική μας αξιοπρέπεια».

Με τη Μέρκελ στο Λουξεμβούργο

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τη καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την προσεχή Δευτέρα, 30 Μαΐου, στο περιθώριο των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο Λουξεμβούργο για τα 40χρονα από την ίδρυση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στην κυρία Μέρκελ τις θέσεις που πρόσφατα ανέπτυξε στη Βουλή για μια νέα σχέση της Ελλάδας με τους εταίρους της που να περιέχει χαμηλότερο πλεόνασμα της τάξης του 2% με ταυτόχρονο στόχο για ετήσια ανάπτυξη 4%. «Ό,τι λέγεται εντός της χώρας, λέγεται και στο εξωτερικό από τον πρόεδρο της ΝΔ», σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης