ΝΔ: Η κυβέρνηση επέλεξε την ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την Ευρώπη

ΝΔ: Η κυβέρνηση επέλεξε την ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την Ευρώπη

Συνάντηση της Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη στις 30 Μαΐου, αποκάλυψε κατά την τοποθέτησή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος

ΝΔ: Η κυβέρνηση επέλεξε την ταπεινωτική συνθηκολόγηση με την Ευρώπη
«Η κυβέρνηση είχε να επιλέξει ανάμεσα στην ταπεινωτική συνθηκολόγηση και την καταστροφική ρήξη με την Ευρώπη. Τελικά επέλεξε το πρώτο», τόνισε ο εκπρόσωπος της
ΝΔ
Κλείσιμο
Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα της τεχνητής ευφορίας, αλλά και τον τυφώνα των φόρων, η χώρα είναι χωρίς προοπτική ανάπτυξης και εξόδου από την κρίση, υποστήριξε ο κ. Κουμουτσάκος. «
Οι πολίτες πληρώνουν άμεσα και ακριβά μια θολή υπόσχεση για μελλοντική απομείωση των δανειακών επιβαρύνσεων», σχολίασε, αποδίδοντας την αρνητική εξέλιξη στην πληγή αναξιοπιστίας που άνοιξε στη διαπραγματευτική θέση της χώρας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Με όσα ψηφίστηκαν στη Βουλή, είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, και όσα συμφωνήθηκαν στο Eurogroup, τρία είναι τα συμπεράσματα:

1. Δεν υπάρχει οριστική αξιολόγηση.

2. Η δόση των 7,5 δισ. είναι η μισή σε σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί.

3. Δεν υπάρχει λύση για βιωσιμότητα του χρέους.


Συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ στις 30 Μαΐου
Διμερή συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, θα έχει την προσεχή Δευτέρα, 30 Μαΐου, ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 40 χρόνια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που θα λάβει χώρα στο Λουξεμβούργο.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει και στις επαφές που θα έχει στο εξωτερικό τις θέσεις που διατύπωσε στο εσωτερικό της χώρας, επιμένοντας στην ανάγκη ενός διαφορετικού μείγματος οικονομικής πολιτικής που μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη 4% τα επόμενα πέντε χρόνια, ενώ θα αναφερθεί και στην επιδίωξη μιας νέας συμφωνίας με τους πιστωτές με στόχο τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2%.

«Οι θέσεις αυτές επαναλαμβάνονται και εξειδικεύονται και στο εξωτερικό», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μπορεί να υπάρξει μία νέα συμφωνία με τους πιστωτές που θα στηρίζεται σε αναπτυξιακές λογικές και θα είναι εδραιωμένη, όπως είπε, στην αξιοπιστία του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παράταξης της ΝΔ.

Αναφερόμενος εξάλλου στο ζήτημα του υπερταμείου παρέπεμψε στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, σημειώνοντας πως είναι κάτι που όταν η ΝΔ ασκήσει την διακυβέρνηση, θα το ξαναδεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης