Πρόκληση Κουρουμπλή: Καλώς διαδηλώνουν οι επιστήμονες, θα χάσουν και κανένα κιλό

Πρόκληση Κουρουμπλή: Καλώς διαδηλώνουν οι επιστήμονες, θα χάσουν και κανένα κιλό

Ο υπ.Εσωτερικών έκανε τη δήλωση αυτή στη Suddeutsche Zeitung - Επιχείρησε σήμερα να ανασκευάσει, λέγοντας πως η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, αλλά... ζήτησε οι δικηγόροι «να μην κλαίνε τώρα»

Πρόκληση Κουρουμπλή: Καλώς διαδηλώνουν οι επιστήμονες, θα χάσουν και κανένα κιλό
Μπορεί οι επιστημονικοί κλάδοι να βρίσκονται εδώ και δεκάδες ημέρες σε αποχή από τα καθήκοντά τους, μπορεί με τις προβλέψεις των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό να αφανίζονται ωστόσο αυτό φαίνεται ότι δεν εμπόδισε τον υπουργό Εσωτερικών και δικηγόρο στο επάγγελμα Παναγιώτη Κουρουμπλή
να αστειευτεί με τις κινητοποιήσεις τους.

«
Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα τους κάνει καλό, θα χάσουν και κανά κιλό
Κλείσιμο
» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung.




 Το ότι μάλιστα κάνει τη δήλωσή του σε γερμανική εφημερίδα κάνει ακόμα πιο αλγεινή την εντύπωση ενός εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σε σημερινή του ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά fm, ο κύριος Κουρουμπλής επιχείρησε να ανασκευάσει, μάλλον όμως κάνοντας τα πράγματα χειρότερα. Αφού ισχυρίστηκε πως η δήλωσή του παρερμηνεύτηκε, συνέχισε... συστήνοντας στους δικηγόρους «να μην κλαίνε τώρα»!

«Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής δεν βλέπει, όμως μπορεί να ακούει τα πάντα.... Πώς μπορεί να έχει πάντα γύρω του τόσο ωραίες γυναίκες ; Δεν μπορεί αυτό να είναι μία απλή σύμπτωση, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών σε δημοσιογράφο της εφημερίδας.  

Η συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Mike Szymanski έγινε στο εστιατόριο "Διόνυσος", που βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης, αναφέρει η εφημερίδα. Στο πλευρό του Έλληνα υπουργού βρισκόταν η νεαρή βοηθός του, Ιωάννα Σκόνδρα. 

Η εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ του Έλληνα υπουργού αλλά και τη σχέση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. «Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τα μαύρα γυαλιά ηλίου, είναι επίσης επικεφαλής των ελληνικών αρχών μετανάστευσης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός του έχει αναθέσει μία δύσκολη δουλειά...» γράφει η γερμανική εφημερίδα.
 
«Οι δύο πολιτικοί άνδρες, Κουρουμπλής και Τσίπρας,  συναντήθηκαν το 2011 στη κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου. Ο Κουρουμπλής μόλις είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ επειδή είχε καταψηφίσει τα μέτρα λιτότητας. Τότε το κόμμα του Τσίπρα ήταν στην αντιπολίτευση. Ο Κουρουμπλής είχε τότε καλό προαίσθημα για τον Τσίπρα. Ο Τσίπρας τον εμπιστεύτηκε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο αναθέτοντάς του το υπουργείο Υγείας. Κι όταν ήρθε το πολιτικά καυτό καλοκαίρι το 2015, κι ο Τσίπρας εγκατέλειψε την υπόσχεσή του για τον τερματισμό της λιτότητας, δεν είχε πλέον πολλούς υποστηρικτές στο κόμμα του. Παρ' όλ' αυτά οι δύο τους έμειναν πιστοί ο ένας στον άλλο. Και μετά την επανεκλογή του το Σεπτέμβριο, ο Τσίπρας του ανέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών» γράφει για την πολιτική διαδρομή του υπουργού Εσωτερικών ο δημοσιογράφος.

«Ο  Παναγιώτης Κουρουμπλής ακούει τον ήχο της κρίσης», γράφει η εφημερίδα, σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας. «Ο Κουρουμπλής συναντά ανθρώπους που αρνούνται να του σφίξουν το χέρι και άλλοι που είναι πρόθυμοι να το κάνουν» συμπλήρωνει.

Όταν ολοκληρώθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα, ένα τζιπ τον περίμενε με αναμμένη την μηχανή: «Τώρα όμως θα πρέπει ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών να μας αφήσει γιατί έχει ένα ραντεβού. Έξω από το εστιατόριο τον περίμενε ένα μαύρο τζιπ Cherokee με τη μηχανή αναμμένη», σχολιάζει ο Γερμανός δημοσιογράφος.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης