Μπουτάρης: Οι Άραβες δεν τα βάζουν με την Ελλάδα, δεν είμαστε αποικιακό κράτος

Μπουτάρης: Οι Άραβες δεν τα βάζουν με την Ελλάδα, δεν είμαστε αποικιακό κράτος

Εξέφρασε συμπαράσταση στη Γαλλία - «Στην Ευρώπη δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους βιαιότητες»

Μπουτάρης: Οι Άραβες δεν τα βάζουν με την Ελλάδα, δεν είμαστε αποικιακό κράτος
Συμπαράσταση στη Γαλλία εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να μας οδηγήσει αυτή η τρομοκρατική επίθεση από φανατικούς μουσουλμάνους σε ακρότητες και φανατισμούς.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι πρέπει να αντιληφθούμε γιατί ξεκίνησε αυτή η ιστορία, γιατί φαίνεται ότι έχουμε δύο κράτη -το Ιράκ και τη Συρία- που έχουν σταματήσει να υπάρχουν.

Υπογράμμισε, δε, ότι έχουμε καθημερινά εκατοντάδες θύματα, παρατηρώντας ότι σήμερα ζούμε έναν παγκόσμιο πόλεμο. «Στην Ευρώπη δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους βιαιότητες, γι' αυτό μας κάνει εντύπωση» πρόσθεσε.

Σχετικά με το ενδεχόμενο χτυπήματος στην Ελλάδα, εκτίμησε ότι «οι Άραβες δεν τα βάζουν με εμάς, τα βάζουν με τα μεγαλύτερα αποικιακά κράτη» και δήλωσε ότι «δεν μου κάνει καμία εντύπωση αν υπάρξει κάποιο χτύπημα στις Βρυξέλλες».

Ο κ. Μπουτάρης τάχθηκε υπέρ μίας ανοιχτής πόλης και τόνισε ότι πρέπει να επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους δημόσιους χώρους. «Η πόλη πρέπει να είναι ανοιχτή, δεν φοβάμαι να επιμένω στην ελευθερία» υποστήριξε και εξέφρασε την άποψη ότι «όπου έχουμε προσπαθήσει να επιβάλουμε δια της βίας την άποψή μας, χάσαμε».
Κλείσιμο

Αναφέρθηκε και στις ακραίες συμπεριφορές στη χώρα μας, λέγοντας ότι παρατηρούνται και στην Ελλάδα και μπορεί να ενταθούν, με αφορμή τέτοια γεγονότα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως είπε ο κ. Μπουτάρης, η Χρυσή Αυγή, που προσπαθεί κάθε ενέργεια και κάθε πράξη, η οποία έχει μία έννοια εθνικισμού, να το εκμεταλλευτεί πολιτικά, όπως το θέμα με τη γενοκτονία των Ποντίων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης