Κομισιόν: Πάλι αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - Δεν πείθουν τα ελληνικά ισοδύναμα

Κομισιόν: Πάλι αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - Δεν πείθουν τα ελληνικά ισοδύναμα

«Όλα κρέμονται σε μια κλωστή» λένε εκπρόσωποι των διαπραγματευτών - «Ακούμε και πάλι πράγματα που ξαναειπώθηκαν» - «Μας έφεραν προτάσεις που δημοσιονομικά δεν βγαίνουν»

Κομισιόν: Πάλι αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις - Δεν πείθουν τα ελληνικά ισοδύναμα
"Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως θα υπάρξει άμεσο αποτέλεσμα, καθώς οι τοποθετήσεις Ελλήνων και δανειστών απέχουν πραγματικά πάρα πολύ. Όλα κρέμονται σε μια κλωστή".

Με αυτή την τοποθέτηση, εκπρόσωποι των διαπραγματευτών ρίχνουν νερό στο μύλο της ανησυχίας σε ό,τι αφορά την προοπτική να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στις διμερείς επαφές στις Βρυξέλλες μεταξύ της κυβερνητικής διαπραγματευτικής αποστολής και των θεσμών.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν πως "οι δυσκολίες είναι υπαρκτές, καθώς οι τοποθετήσεις των δύο πλευρών πραγματικά απέχουν πολύ μεταξύ τους" ενώ, όπως υπογράμμισε κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος, "είμαι πραγματικά ανήσυχος αν πλέον υπάρχει ο χρόνος για να επιτευχθεί μια συμφωνία".

Κλείσιμο
Πηγές προσδιορίζουν το αδιέξοδο στο γεγονός πως λίγο ως πολύ η ελληνική πλευρά ήλθε με προτάσεις που έχουν ξανακουστεί, ενώ οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως τα όποια ισοδύναμα συζητήθηκαν, ώστε να αποφευχθούν η κατάργηση του ΕΚΑΣ, οι αυξήσεις στην ενέργεια ή οι περαιτέρω περικοπές που ζητούνται, δεν φαίνονται να είναι πειστικά.

"Ακούμε και πάλι πράγματα που ξαναειπώθηκαν" αναφέρουν πληροφορίες από τους θεσμούς, που ξεκαθαρίζουν με ένταση πως "η Ελλάδα όφειλε να είναι πιο πειστική, εδώ που έφθασε η κατάσταση".

Κύκλοι της Κομισιόν ξεκαθάρισαν σε δραματικό τόνο προς την ελληνική αντιπροσωπεία πως, εάν δεν υπάρξει κατάληξη εντός των επομένων ωρών, τα πράγματα οδεύουν προς επικίνδυνα μονοπάτια και πως τα περιθώρια ελιγμών είναι ελάχιστα, λόγω του ότι έρχεται το κρίσιμο Eurogroup της Πέμπτης.

"Μας έφεραν δέσμη προτάσεων που δημοσιονομικά δεν βγαίνει" τονίζουν έγκυρες πηγές, υποστηρίζοντας πως "όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως η ώρα είναι κρίσιμη".

Από τα ζητήματα επίσης που συζητήθηκαν εκ μέρους των εταίρων ήταν να υπάρξει κι αναπτυξιακή βοήθεια προς την Ελλάδα όμως τα μεγάλα κενά ως προς τις απαιτήσεις που η χώρα μας προβάλλει σε επίπεδο άρσης πολιτικών που θα συρρικνώσουν περαιτέρω τα εισοδήματα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων δείχνουν να έχουν φρενάρει τις διαδικασίες.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

«Τελευταίος σταθμός του τρένου το Eurogroup της Πέμπτης»
"Οι συζητήσεις συνεχίζονται σήμερα" δήλωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, για τις συνομιλίες που άρχισαν χθες το απόγευμα μεταξύ Ελλήνων διαπραγματευτών και εκπροσώπων της Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή, ο κύριος διαπραγματευτής του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος απουσίαζε χθες, επρόκειτο να συμμετάσχει στις σημερινές συνομιλίες.

"Μια συμφωνία σήμερα θα ήταν βεβαίως επιθυμητή. Βρισκόμαστε στα όρια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας για να σώσουμε την κατάσταση. Το Eurogroup της Πέμπτης είναι ο τελευταίος σταθμός αυτού του τρένου" επέμεινε σήμερα μια ευρωπαϊκή πηγή, που ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης