Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Αθήνας

Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Αθήνας

Ανούσιες οι προσδοκίες πολιτικής λύσης, δεν αποκλείω χρεοκοπία, οι πληροφορίες μου από τους θεσμούς δεν συνάδουν με όσα ανακοινώνει η ελληνική κυβέρνηση

Σόιμπλε: Δεν δικαιολογείται η αισιοδοξία της Αθήνας
Η αισιοδοξία της Αθήνας για την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν δικαιολογείται, δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.



Κλείσιμο
Όπως είπε, δεν αποκλείει τον κίνδυνο χρεοκοπίας (αφερεγγυότητας) για την Ελλάδα και οι πληροφορίες του από τους θεσμούς δεν συνάδουν με την αισιοδοξία που διατυπώνει η Αθήνα στις ανακοινώσεις της.



Τίποτε δεν δείχνει ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, πρόσθεσε.

Τόνισε, δε, ότι η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια της Αθήνας, υπογραμμίζοντας ότι δεν αποκλείει κανένα σενάριο, ενώ συμπλήρωσε πως οι εικασίες για μια πολιτική λύση στο θέμα «δεν δικαιολογούνται».



Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως η Ελλάδα πιθανώς θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση των G7, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.



Κληθείς να σχολιάσει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ο Γερμανός ΥΠΟΙμκ την χαρακτήρισε «πολύ διστακτική». Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ουσία στην ανακοίνωση ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε συμφωνία, πρόσθεσε ο ίδιος. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης