Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ: Εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχει η Ελλάδα

Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ: Εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχει η Ελλάδα

Η παλαιά τρόικα «ξαναχτυπά» υπέρ της Ελλάδος και δηλώνει: Μοιραζόμαστε τους ίδιους στόχους - Να βοηθήσουμε τη χώρα να αποκτήσει δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη και να επιτευχθεί απτή πρόοδος στις 11 Μαΐου

Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ: Εργαζόμαστε σκληρά για να πετύχει η Ελλάδα
Σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και εταίρους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με κοινή δήλωση που εξέδωσαν διαβεβαιώνουν ότι συνεργάζονται από κοινού για να πετύχει η χώρα μας. 

Οι θεσμοί υπογραμμίζουν ότι μοιράζονται τον ίδιο στόχο, δηλαδή να βοηθήσουν την Ελλάδα να αποκτήσει δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. 

«Τα θεσμικά όργανα συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά με αυτό τον στόχο. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για την επίτευξη απτής προόδου στις 11 Μαΐου» αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας για την πορεία των συνομιλιών.

Οι δύο άνδρες, κατέγραψαν την πρόοδο των διαβουλεύσεων στο ζήτημα της αναλυτικής δέσμης μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με κοινή δήλωση του πρωθυπουργού της Ελλάδας και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη σημασία των μεταρρυθμίσεων για εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος, ούτως ώστε να καταστεί δίκαιο, δημοσιονομικά βιώσιμο και αποτελεσματικό στην κατεύθυνση αποφυγής της φτώχειας της τρίτης ηλικίας.

Παράλληλα, συζήτησαν την ανάγκη οι μισθολογικές εξελίξεις και οι θεσμοί της αγοράς εργασίας να διαδραματίσουν ένα υποστηρικτικό ρόλο στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα και την κοινωνική συνοχή. 

Οι κύριοι Γιούνκερ και Τσίπρας συμφώνησαν στο να υπάρξει ένα μοντέρνο και αποτελεσματικό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων, το οποίο θα πρέπει να αναπτυχθεί μέσω ευρείας διαβούλευσης και να πληροί τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι εποικοδομητικές συζητήσεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του Brussels Group. 

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης