Μοσκοβισί: Θα συνεργασθούμε με τον Τσίπρα, άν βρούμε κοινή γλώσσα

Μοσκοβισί: Θα συνεργασθούμε με τον Τσίπρα, άν βρούμε κοινή γλώσσα

Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ΄αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του, δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος

Μοσκοβισί: Θα συνεργασθούμε με τον Τσίπρα, άν βρούμε κοινή γλώσσα
Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έχει εξελιχθεί» διατύπωσε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας την Τρίτη με δημοσιογράφους.

Ο Γάλλος επίτροπος εκτίμησε ότι «μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ΄αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του» προσθέτοντας ότι η Κομισιόν θα καταστρώσει τα σχέδιά της μετά τις 25 Ιανουαρίου.

Συμπλήρωσε, δε, πως «θα συζητήσουμε μαζί του επί τη βάσει των προτάσεών μας» τονίζοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόσθηκαν στην Ελλάδα άρχισαν «να αποδίδουν καρπούς» και ότι δεν πρέπει «να υπαναχωρήσει κανείς χωρίς να το συλλογιστεί».

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας τα όσα είχε πει στις 29 Δεκεμβρίου, μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, ότι θεωρεί «σημαντική» μία «ευρεία υποστήριξη εκ μέρους των Ελλήνων ψηφοφόρων και των μελών της πολιτικής ηγεσίας προς την αναγκαία διαδικασία των ευνοϊκών προς την οικονομική ανάπτυξη μεταρρυθμίσεων» ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «δεν λαμβάνει θέση». Αυτό «δεν συνιστά υιοθέτηση θέσης στο πλαίσιο του ελληνικού πολιτικού διαλόγου», διαβεβαίωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται για έκκληση για την ψήφιση του ενός ή του άλλου. Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν ελεύθερα τους ηγέτες τους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης