«Παπική» σύγκρουση στον τελικό του Μουντιάλ!

«Παπική» σύγκρουση στον τελικό του Μουντιάλ!

Ο νυν Πάπας, ο Φραγκίσκος, είναι Αργεντινός, ενώ ο Βενέδικτος, ο προηγούμενος γεννήθηκε στη Γερμανία, δηλαδή τις δύο χώρες που είναι αντιμέτωπες στον τελικό του Μαρακανά

«Παπική» σύγκρουση στον τελικό του Μουντιάλ!
Πάπας εναντίον πάπα στον φετινό τελικό του Μουντιάλ, καθώς η ποδοσφαιρική κόντρα «αντανακλά» και στο υψηλότερο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο Φραγκίσκος, ο νυν Πάπας, κατάγεται από την Αργεντινή και δεν έχει κρύψει πως είναι ποδοσφαιρόφιλος και πως παρακολουθεί τους αγώνες της ομάδας της χώρας του - πόσο μάλλον τον τελικό. Αναγκάστηκε μάλιστα να δηλώσει δημόσια πως δεν θα... προσευχηθεί έξτρα υπέρ της Αργεντινής αλλά το ίδιο για όλες τις ομάδες. 

Ο Βενέδικτος, ο προηγούμενος Πάπας που είναι εν ζωή, γεννήθηκε στη Γερμανία. Παρόλο που δεν έχει εκδηλώσει ποδοσφαιρικές προτιμήσεις, τα σενάρια στο Βατικανό πως οι δύο Πάπες θα παρακολουθήσουν μαζί τον αγώνα φουντώνουν.

Πάντως, σύμφωνα με το Associated Press, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε πως δεν έχει κανονιστεί κάποια συνάντηση των δύο με αφορμή τον τελικό, αλλά «θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης