Η Ακαδημία των Όσκαρ απέβαλε τον Γουάινσταϊν από τις τάξεις της

Η Ακαδημία των Όσκαρ απέβαλε τον Γουάινσταϊν από τις τάξεις της

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση των 54 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας ανάμεσα στα οποία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τομ Χανκς και η Γούπι Γκόλντμπεργκ

Η Ακαδημία των Όσκαρ απέβαλε τον Γουάινσταϊν από τις τάξεις της
Άλλο ένα χτύπημα δέχθηκε ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουαινσταϊν - μετα τις συνεχείς αποκαλύψεις σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος ηθοποιών - το βράδυ του Σαββάτου καθώς η Ακαδημία των Όσκαρ ανακοίνωσε ότι τον απέβαλε από τις τάξεις της.

Η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση των 54 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας ανάμεσα στα οποία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Τομ Χανκς και η Γούπι Γκόλντμπεργκ.

«Πήραμε την απόφαση αυτή όχι μόνο απλά για να διαχωρίσουμε τη θέση μας από κάποιον που δεν σέβεται τους συναδέλφους του αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η εποχή της άγνοιας για τέτοιου είδους συμπεριφορές στη βιομηχανία μας έχει τελειώσει. Αυτό που είναι το βασικό θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Το συμβούλιο συνεχίζει την προσπάθειά του να θεσπίσει ηθικές αξίες συμπεριφοράς που θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη της Ακαδημίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η περίπτωση Γουάινσταϊν είναι μόλις η δεύτερη αντίστοιχη περιπτωση αποβολής μέλους της Ακαδημίας μετά από αυτή του ηθοποιού Καρμίνε Καρίντι ο οποίος αποβλήθηκε γιατί είχε επαφές με έναν «πειρατή» ταινιών.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Vanity Fair, αποφασίστηκε ότι η ταινία The Current War με παραγωγό τον Γουάινσταϊν δεν περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των υποψηφίων ταινιών για κάποια κατηγορία Όσκαρ.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης