Λίγο χασίς στη Μυτιλήνη αποκάλυψε μίνι φυτεία στη... Βάρη!

Λίγο χασίς στη Μυτιλήνη αποκάλυψε μίνι φυτεία στη... Βάρη!

Εκπαιδευμένος σκύλος ανίχνευσε 50χρονο επιβάτη πλοίου με μικροποσότητα χασίς και δύο ναρκωτικά χάπια

Λίγο χασίς στη Μυτιλήνη αποκάλυψε μίνι φυτεία στη... Βάρη!
Ασήμαντη ήταν η ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους δύο δεκάτων του γραμμαρίου που ανακάλυψε μαζί με δυο ναρκωτικά χάπια ο εκπαιδευμένος σκύλος ανιχνευτής της Ασφαλείας του Λιμενικού πάνω σε έναν 50χρονο επιβάτη του πλοίου που έδεσε στη Μυτιλήνη, αλλά η υπόθεση πήρε απροσδόκητη τροπή.

Ο επιβάτης συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών κατά την αποβίβασή του από το πλοίο της γραμμής από Πειραιά και Χίο, αλλά οι λιμενικοί έδωσαν παραγγελία στους συναδέλφους τους στην Αττική να κάνουν έρευνα στην κατοικία του στην Βάρη. Έτσι, διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε εκεί μέσα σε γλάστρες τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης, ενώ άλλα τρία βρέθηκαν ξεριζωμένα! 

Στον ίδιο χώρο κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 224 γραμμαρίων και άλλες τρεις με σπόρους κάνναβης βάρους 130 γραμμαρίων. Στο σπίτι του δράστη κατασχέθηκε και ένα τυφέκιο αντίκα, που ερευνάται κατά πόσον το κατείχε νόμιμα ή όχι. Σε βάρος του 50χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και εξετάζεται αν θα περιληφθεί η κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.

*** Στην Χίο, στελέχη της Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου συνέλαβαν επ' αυτοφώρω έναν 30χρονο Έλληνα την στιγμή που αγόραζε 20 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης αντί 100 ευρώ από έναν 47χρονο που διατηρεί εξοχικό στο νησί. Ο σκύλος ανιχνευτής που ερεύνησε την εξοχική κατοικία, ανακάλυψε τρεις συσκευασίες και μία χαρτοπετσέτα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 51 γραμμαρίων, δύο ζυγαριές ακριβείας και έναν τρίφτη, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη ένα αεροβόλο πιστόλι, μία κροτίδα και 445 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης