Με το που βελτιώνεται λίγο ο καιρός, αυξάνονται και οι αφίξεις μεταναστών στα νησιά, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές, καθώς οι δομές βρίσκονται στο όριό τους.
Μια βάρκα με 68 πρόσφυγες και μετανάστες εντόπισε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Αγίας Ελένης Χίου σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Οι 68 επιβαίνοντες στη βάρκα περισυλλέγησαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου. Ανάμεσα τους κι ένα παιδάκι ντυμένο… Μπάτμαν. Στη Χίο, επίσης, έως σήμερα το πρωί εντοπίσθηκαν δυο ακόμα βάρκες με 63 συνολικά επιβαίνοντες οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο νησί.
Στη Λέσβο το τελευταίο 24ωρο, στην περιοχή του αεροδρομίου, έφθασε μια βάρκα με 46 επιβαίνοντες.
Στη Σάμο τέλος οι ροές ήταν μηδενικές.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου, συνολικά στα νησιά σε καταυλισμούς και άλλες δομές σήμερα βρίσκονται 8.607 άτομα. Από αυτά 3.292 στη Λέσβο, 3.587 στη Χίο και 1.728 στη Σάμο.
Εν τω μεταξύ, συνολικά 18 μετανάστες όλοι άνδρες, μετακινήθηκαν σήμερα με πλοίο ναυλωμένο από τη Frontex από τη Μυτιλήνη στο λιμάνι Δικελί της Τουρκίας σε εφαρμογή των προβλεπόμενων στην Κοινή Δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.
Πρόκειται για τρεις Πακιστανούς, οκτώ από το Μπαγκλαντές, τέσσερις Αλγερινούς, έναν από τη Σενεγάλη, έναν Αιγύπτιο και έναν Ιρακινό. Στο σύνολο τους παραδόθηκαν στις τουρκικές αρχές οι οποίοι και τους παρέπεμψαν σε καταυλισμό στη βορειοδυτική Τουρκία.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.